ACB

La SAE, amb Marc Gasol com a soci únic

Bàsquet. ACB. La renúncia dels altres socis deixa tot el pastís per al president en la primera fase de la conversió

El Bàsquet Girona engega el procés de transformació en societat anònima esportiva, un pas que no és obligatori des del desembre del 2021 –fins a aquell moment, s’hi havien de convertir tots els clubs que participessin en competicions professionals– però que el club presidit per Marc Gasol ha volgut fer, un cop instal·lat a l’ACB. Canviarà la naturalesa jurídica sense alterar l’essència, perquè Marc Gasol, el propietari que ho ha assumit tot fins ara, serà també el soci únic de la nova societat. L’expivot, que ja expressava en una entrevista a aquest diari la seva voluntat de liderar l’evolució del club, és l’únic que podrà participar en la subscripció d’accions, en una primera fase que s’allargarà durant un mes.

El Club Bàsquet Girona 2014 SAE, en constitució, obre la primera fase a les persones que, en el moment de l’aprovació i emissió de la memòria del procés de transformació són socis. A més del president, hi ha una desena de directius, entre els quals el seu germà Pau, vicepresident, i Antoni Vilanova, secretari. Però tots deu van renunciar, al setembre, al dret de participar en aquesta fase, per cedir tot el control accionarial al president, que ja és qui mana i qui hi posa els diners des de la creació del club. És Marc Gasol, i com a persona física, l’únic que pot subscriure les accions. N’hi ha 4.840, a 500 euros cadascuna, per arribar als 2.420.000 euros, el capital social fixat.

Un cop es cobreixi tot el capital social, previsiblement de manera íntegra en la primera fase per part del soci únic, el club es podrà plantejar si obre, en una fase posterior, la possibilitat que entrin a la societat petits accionistes, un dels comentaris que va rebre en la trobada recent amb abonats. També tindrà la possibilitat, naturalment, d’estudiar més endavant l’entrada de nous socis. Ho deixava tot obert Gasol en l’entrevista, pensant a llarg termini: “L’accionariat et permet donar flexibilitat a l’hora de preparar-ho, des del que vol tenir una part mínima per dir que hi ajuda fins al que en vol més. Serà un procés de molt de temps, estem parlant d’anys.”

La transformació en societat anònima esportiva servirà també per concretar la separació entre el primer equip, que penjarà de la SAE, i el planter, gestionat per una fundació. “La base, l’hem de protegir, i separar-la de l’àmbit professional, que sabem tots que és més volàtil”, explicava Marc Gasol.

PAS A L’AMO

Podien anar a la primera fase Pau Gasol i nou socis més, però ho han descartat

EL CAPITAL SOCIAL

El capital fixat és de 2.420.000 euros, dividit en 4.840 accions de 500 euros

PRIMER EQUIP I PROU

La transformació en SAE deixarà separat el planter, guiat per una fundació
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)