ACB

El Barça sua de valent a la pista de l’Obradoiro (84-89)

El Barça ha vençut avui l’Obradoiro a Fontes do Sar amb penes i treballs en un partit excessivament irregular per 84-89 en el seu cinquè partit seguit a domicili –tres en l’Eurolliga i dos en l’ACB–i es manté ferm en la lluita per la tercera posició de la lliga. L’Obradoiro, que lluita per evitar el descens, arribava a la cita després d’haver-se endut el derbi gallec contra el Breogán, mentre que el Barça, que avui ha fet descansar Jabari Parker, també tenia la moral recuperada gràcies a la victòria a Munic de dijous passat i el triomf a Badalona el diumenge anterior. Laprovittola (21 punts i 18 de valoració), Jan Vesely (18 punts i 19 de valoració) i Oscar Da Silva (14 punts i 19 de valoració).

L’equip de Roger Grimau ha arrencat molt fort (0-6 i temps local). La sagnia s’ha eixamplat fins el 0-10. L’equip gallec ha reaccionat amb 6-0. El primer quart s’ha acabat amb 15-25 i 10 punts de Laprovittola, amb 2/2 en triples. L’equip gallec ha reviscolat en el segon quart (24-30) i el Barça ha baixat la intensitat. Grimau ha demanat temps mort. Scrubb –13 punts en la primera part–ha situat l’Obradoiro a 4 punts a 28 segons de la mitja part. Un triple de Dotson, a més, ha situat el 44-46 al descans i ha igualat encara més el partit tot i el gran inici blaugrana.

Absolutament engrescat, l’equip de Moncho Fernández s’ha posat per davant (57-51). Grimau ha aturat el partit davant del desgavell. El 68-59 amb triple de Howard ja començava a ser molt perillós amb Fontes de Sar en plena ebullició. El 24-16 del tercer quart amb un Barça encongit ho diu tot (68-62).

El Barça ha apel·lat a la qualitat de Vesely per reduir diferències (70-68). Cinc punts seguits de Laprovittola han permès el Barça tornar a anar per davant: 72-73 a 6:28 del final. Sigui com vulgui, s’ha arribat als 3 últims minuts amb empat a 78. Vesely ha rebut una tècnica a 2:39. L’Obradoiro ha fallat els tres tirs. Da Silva ha anotat (78-80) i hi ha afegit un 2+1 (78-83). Laprovittola ha aclarit encara més el futur blaugrana (78-85) davant d’un rival pressionat per les circumstàncies, però que ha perseverat fins al final (82-85) fins que Abrines ha sentenciat amb un triple (82--88).