ACB

Immensa victòria del Barça (85-79) contra el Real Madrid, que perd el lideratge

Laprovittola destaca amb 25 punts i quatre triples, i Rubio dirigeix molt be l’equip

El Barça ha aconseguit una gran victòria contra el Real Madrid per 85-79, i ha fet que el conjunt madrileny perdi el lideratge de l’ACB. Els blaugrana han fet un primer quart magnífic i en el segon han arribat a la màxima diferència de 21 punts (38-17). El conjunt madrileny ha reaccionat, ha mostrat del que és capaç i s’ha situat a només un punt (64-63) a set minuts del final. Rubio ha destacat en la direcció del conjunt blaugrana i Laprovittola ha anotat 25 punts.

El Real Madrid s’ha posat per davant d’inici (3-7), però el Barça ha donat la volta al marcador i quan ha entrat Rubio amb el 8-7 ha revolucionat el primer quart. Els blaugrana han desactivat l’atac visitant i amb un joc ràpid i amb molt d’encert en els triples han fet un parcial de 13-0, seguit d’un altre d’11-0 després d’una cistella dels visitants. S’ha arribat als 18 punts de marge (27-9), amb Laprovittola anotant 11 punts. La bona defensa i la inspiració en atac del Barça ha continuat en el segon quart i ha aconseguit un màxim avantatge de 21 punts (38-17) en el minut quinze. El Real Madrid no podia fer res més que millorar el seu joc, ha trobat l’encert en el triple, cinc en aquest quart, ha fet un parcial de 0-11 i s’ha situat a menys de 10 punts (42-33). Tres tirs lliures de Rubio han fet que s’arribés al descans amb un 45-33.

El conjunt madrileny ha continuat retallant la diferència en l’inici de la segona meitat (48-41) i ha tornat a aparèixer Laprovittola per mantenir als blaugrana amb un marge de 10 punts, fins que un parcial de 0-7 del Madrid l’ha situat a només tres punts (57-54). S’ha arribat al final del tercer període amb sis punts d’avantatge pels blaugrana (64-58), però en l’inici dels darrers deu minuts el conjunt madrileny s’ha situat a només un punt (64-63) i ha tingut un atac per posar-se per davant. El Barça ha respost amb un parcial de 5-0 i la lluita amb un marcador ajustat ha continuat. Tavares i Poirier han estat eliminats per cinc faltes personals i els blaugrana han anat ampliant poc a poc la diferència fins arribar al 85-79 final.