ACB

Màxima incertesa

Lliga Endesa. El Barça no les tenia totes a l'hora de fitxar Spanoulis per la competència econòmica russa, però ahir a mitjanit a Grècia donaven per fet que renovarà per l'Olympiacòs

Veure Vassilis Spanoulis vestit de blaugrana a partir de la temporada vinent no serà possible llevat que hi hagi un canvi de ritme de la més alta escola.

Un gir que abans que comencés ahir al vespre la reunió entre el jugador i l'Olympiacòs només podia venir de dues maneres: o bé el Barça –el club, no la secció– decidia deixar en anècdota la jerarquia salarial de la plantilla, o bé l'escorta acceptava unes condicions econòmiques notablement inferiors a les quals li oferia el CSKA de Moscou. Al Palau no tenien resposta negativa a la seva darrera proposta, feta ahir, però el sentiment començava a ser el de fer-se la idea que finalment haurà estat tot un esforç en va. El rival semblava l'equip rus, però ahir a la mitjanit les informacions arribades de Grècia deien que el jugador no es mouria del club vermell.

El convencen

Malgrat que ahir l'últim MVP de les dues darreres finals a quatre va entrar a reunir-se amb els propietaris de l'Olympiacòs (els germans Aggelopoulos) per escoltar-ne l'oferta de renovació però amb la decisió presa de marxar –va anar-hi sense el seu representant–, les més de quatre hores van tenir recompensa, segons la premsa grega. En aquest sentit, un contracte de tres anys a canvi de dos milions lliures d'impostos per temporada haurien estat suficients.

A banda d'això, hi hauria d'haver altres raons de pes, perquè Spanoulis tenia bastant assumit que marxaria d'Atenes. A l'Olympiacòs considerava que ja ho havia fet tot –després de tres anys, el jugador, que va arribar del Panathinaikòs, ha aconseguit no només que els del Pireu tornessin a guanyar la lliga, sinó que en les dues darreres temporades els ha conduit al títol de l'Eurolliga–. I, fora de la pista, estava tip de l'estat de permanent exaltació dels aficionats –el darrer partit de la final passada no es va poder acabar per culpa dels aldarulls– i del constant seguiment de la premsa –la seva dimensió mediàtica és comparable a la d'un crac del futbol aquí–. Sempre segons les informacions de Grècia, tot s'hauria reconduït.

La fiscalitat

Si finalment s'acaba fent oficial la renovació, de res hauran servit les gestions del CSKA i el Barça. L'oferta dels russos era la més important econòmicament parlant, amb 10 milions nets per tres anys. El Barça havia intentat fins ahir trobar la manera d'acostar-s'hi, segurs que els russos eren els únics rivals –els blaugrana han provat d'estirar fins allà on els ha permès la raó, que en el cas d'un jugador de bàsquet ha arribat fins als 2,3 milions nets per cada un dels tres anys oferts. Si és que finalment, com sembla, Spanoulis no es mou, les condicions fiscals en les que ha de moure's el club català hauran tornat a ser un mur insalvable en la competència per adquirir un jugador.

Jawai, a Turquia

D'altra banda, ahir a Turquia es donava per fet que Nate Jawai i el Galatasaray haurien arribat a un acord per dues temporades. Jawai ha acreditat amb al Barça 7,1 punts i 4,7 rebots en 14,9 minuts en l'Eurolliga.

Agustí Julbe s'acomiada

El Barça va fer oficial ahir que Agustí Julbe deixava de ser ajudant de Xavi Pascual després de cinc anys treballant al costat de l'entrenador de Gavà. Julbe, que vol iniciar la seva carrera com a primer entrenador, ha assolit, entre d'altres, tres lligues, tres copes i una Eurolliga. Sense ell en el cos tècnic, queda ara una vacant per cobrir. Si no hi ha cap canvi radical, la intenció és que en comptes de buscar un perfil alt d'entrenador, els que fins ara hi havia per sota de Julbe, que era el segon, ascendeixin. És a dir, que es treballa amb la idea que Iñigo Zorzano passi de ser el tercer a ser el segon ajudant de Xavi Pascual, mentre que David Garcia faci les funcions de Zorzano. Per tant, qui entri al cos tècnic ho faria com a quart assistent, duent principalment a terme la tasca que feia Garcia. Al seu compte de Twitter, Julbe va piular: “Oficialment acabada una etapa inoblidable. Agraït a jugadors, cos tècnic i al Xavi per l'oportunitat [que em va donar] cinc anys enrere.”

Aleix Duran es perfila com a entrenador del B

Després de la marxa de Borja Comenge a La Bruixa d'Or Manresa, una de les incògnites és saber qui serà el seu substitut a la banqueta del Barça B, que enguany tornarà a jugar la LEB Or. Si bé encara la decisió no està presa de manera definitiva, sembla que Aleix Duran serà finalment l'escollit pels responsables de la formació blaugrana, que treballaven amb un grup reduït de candidats entre els quals també hi havia Jaume Comas. Duran, que aquest mes d'agost farà 36 anys, va iniciar la seva carrera al Sant Pere de Terrassa, per anar després a l'Hospitalet i al JE Terrassa, clubs en els quals va treballar dirigint equips de base. El 2001 va començar la seva feina d'assistent, a l'Olesa, i el 2003 va arribar al Bàsquet Manresa, on des del 2006 ha estat un dels dos assistents del tècnic. Les dues últimes temporades, a més, compaginava la feina entrenant el Sant Nicolau d'EBA, l'equip vinculat de La Bruixa d'Or i on ha dirigit a joves amb projecció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)