Espanyol

El protagonista

Hernán Pérez, el ressuscitat

Fa un any va marxar a Vitòria perquè no comptava per a Quique i ara Rubi l’ha convertit en el seu comodí preferit

Hernán Pérez (Fernando de la Mora, Paraguai, 1989) viurà aquest Nadal amb certa tranquil·litat. Ara mateix la seva sortida no està en les travesses per una qüestió esportiva. Joan Francesc Ferrer, Rubi, compta amb ell. El futbolista s’ha convertit en un dels comodins perfectes per al tècnic blanc-i-blau. De fet, l’uruguaià ha participat en tots els partits de lliga quan ha estat disponible, ja fos des de la banqueta, com a revulsiu, o bé com a titular. Aquesta situació es va esquerdar fa un mes, quan va tenir una lesió muscular que el va deixar fora de l’equip durant dues setmanes. Un contratemps que va trencar el bon moment de forma de l’internacional, que havia guanyat la batalla per la titularitat a Leo Baptistão. En certa manera, Hernán Pérez és un dels grans ressuscitats per a Rubi. L’extrem no comptava gens per a Quique Sánchez Flores en el seu segon any i va veure molts partits des de la grada. Una situació que es va fer insuportable, fins que va prendre la decisió de marxar cedit al gener a l’Alavés. Ara la seva situació és de més protagonisme. Se sent important i sap que en qualsevol moment pot tornar a entrar en l’onze titular. Està en el nucli dur dels homes amb qui compta l’entrenador, i aquesta posició fa que no sigui un element prescindible des del punt de vista esportiu, tot i que la seva elevada fitxa fa que la seva marxa sigui un argument costant per rebaixar el límit salarial. Tot i això, és una situació totalment diferent de la que va viure a l’estiu, quan estava en la rampa de sortida per marxar. El paraguaià s’hi va negar després de parlar amb Rubi. El tècnic li va dir que confiava en ell i el coneixement mutu de tots dos va fer la resta. Hernán Pérez ja va conviure a Valladolid amb el preparador maresmenc el 2015. El futbolista sortia d’una lesió greu de genoll i el Vila-real el va cedir al club castellà per agafar minuts en el mercat d’hivern. Allà va ser titular habitual per a l’actual tècnic de l’Espanyol, amb uns números prou bons: setze partits disputats, catorze dels quals de titular, i quatre gols. Unes prestacions que li van valer fitxar pel club blanc-i-blau el curs següent. En certa manera, Rubi ha estat un element fonamental en la carrera d’Hernán i una eina clau per arribar a Cornellà fa quatre anys i ho ha estat ara per mantenir-se a l’entitat.

Hernán ha disputat aquest curs 514 minuts i ja ha superat amb escreix el pírric protagonisme que va tenir amb Quique Sánchez Flores, amb qui només va disputar 140 minuts. Ara el repte de l’internacional és recuperar el nivell que va mostrar en el seu primer any de blanc-i-blau (2015/16). Aquell Hernán era un futbolista essencial tant per a Sergio González com després per a Galca, amb un total de 2.247 minuts disputats i set gols en la lliga, a només un del pitxitxi, Caicedo, i els mateixos que Gerard Moreno.

140
minuts
va jugar la temporada passada Hernán Pérez amb Quique Sánchez Flores a la banqueta. El seu ostracisme el va obligar a fer les maletes i a marxar cedit a l’Alavés per gaudir de minuts de joc.
6
titularitats
ha tingut l’internacional aquesta temporada en la lliga.
2020
Any
en què se li acaba el contracte. El futbolista té una de les fitxes més elevades de la plantilla i aquest és un argument poderós que fa que la seva marxa sempre estigui en les travesses per contenir el límit salarial.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)