Espanyol

Amb Rubi, el planter cotitza a l’alça

Compromís. Alineat des del primer dia amb la filosofia del club, el tècnic maresmenc no ha dubtat en cap moment a l’hora d’apostar pels nous talents de la casa i promocionar-los

No està sent el final d’any esperat a l’Espanyol. Immers en una crisi de ple dret després d’un inici de temporada més que brillant que va dur el conjunt de Rubi a ocupar les places capdavanteres de la classificació, la situació actual convida a una reflexió en profunditat per tal que l’equip sigui capaç amb l’entrada del 2019 de redreçar el rumb i recuperar així la dinàmica de joc i resultats que va portar la il·lusió a la parròquia blanc-i-blava. No obstant això, més enllà de la significativa davallada experimentada per l’Espanyol, no tot són males notícies assolit gairebé l’equador del curs.

Així, l’arribada de Joan Francesc Ferrer, Rubi, a banda de suposar un alliberament per a molts futbolistes que sota les seves ordres han recuperat el millor nivell, també ha suposat l’aparició i el pas endavant dels joves de la casa.

Alineat des del primer dia amb la filosofia del club i de la direcció esportiva encapçalada per Perarnau, el preparador maresmenc no ha vacil·lat a l’hora d’apostar per nous membres de la nova lleva de la Dani Jarque i promocionar-los en un Espanyol cada dia més arrelat al planter. “La gent ha de venir a l’estadi i veure un equip que treballa al màxim, bonic per a l’espectador, i recórrer al planter perquè el club necessita vendre alguna cosa”, avançava Rubi el dia de la seva presentació. Tota una declaració d’intencions per part d’un Rubi conscient que el futbol de base ha de ser el pal de paller com a font de creixement del club. “Ens dona confiança a tots, tant als joves com als més veterans. No fa distincions”, reconeixia Melendo a principi de curs.

Amb un onze tipus amb marcat accent de la casa –Javi López, David López, Dídac Vilà, Darder i Marc Roca–, el protagonisme vigent del planter en el primer equip de l’Espanyol ha permès a l’entitat fer un salt qualitatiu i impulsar la competència interna del vestidor. A aquests cinc jugadors, habituals titulars jornada rere jornada, cal sumar-hi la presència de Melendo, la progressió del qual no deixa de créixer amb el pas de la campanya.

Progrés constant

Bona mostra de l’excel·lent sintonia que predica Rubi per als joves de la casa es va produir l’estiu passat amb la continuïtat de Puado, Álex López i Pipa. Amb fitxa del primer equip des d’aquesta temporada i renovats amb un contracte que els lliga amb el club fins al juny del 2022, tots tres jugadors han demostrat la seva implicació des del primer dia tot i les evidents dificultats per gaudir d’oportunitats. De tots ells, Puado és l’home que més ha gaudit de la confiança de Rubi, ja que ha disputat 58 minuts repartits en quatre partits de lliga, més els 152 minuts de l’eliminatòria de copa contra el Cadis, amb gol inclòs en l’anada.

Alternativa a Marc Roca a la medul·lar, menys minuts ha tingut Álex López, inèdit de moment en el torneig de la regularitat però amb un partit complet al Ramón de Carranza en l’eliminatòria de setzens. L’únic que per ara no s’ha estrenat encara en cap de les dues competicions és Pipa. La situació del jove lateral dret, un dels que van entrar en les travesses per marxar cedit l’estiu passat, va quedar compromesa amb la incorporació a última hora de Rosales.

Pedrosa, talent emergent

A banda de Puado, Álex López i Pipa, hi ha un altre nom que en les darreres setmanes ha emergit amb força a l’actualitat blanc-i-blava: Adrià Pedrosa. Titular tant en l’anada com en la tornada en els setzens de final de copa, la seva estrena a l’onze en el campionat de lliga per la sanció de Dídac Vilà va corroborar les esperances que el club té dipositades en ell. Un cas similar al del central Lluís López, inèdit en la lliga però que ja s’ha estrenat amb el primer equip disputant mitja hora en el torneig del KO. El planter cotitza a l’alça a l’Espanyol.

LA DADA

9
futbolistes
de la primera plantilla estan formats a les categories inferiors del club blanc-i-blau

EL FILIAL, A ESCENA

Amb Pedrosa i Lluís López, ja s’han estrenat dos jugadors més aquest curs
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)