Espanyol

Se la juguen per l’Espanyol

Presentats. Alfa Semedo i Facundo Ferreyra es mostren agraïts en la seva presentació i Rufete destaca l’aposta que fan tots dos per jugar en un Espanyol en situació d’emergència

L’Espanyol ha apostat per ells i ells han apostat per l’Espanyol. Facundo Ferreyra, el davanter que no havia trobat el seu lloc en el Benfica, i Alfa Semedo, el jove migcampista de contenció que tampoc no ha tingut minuts en l’equip de Lisboa, es van presentar ahir a l’RCDE Stadium, agraïts per l’oportunitat que els dona el club blanc-i-blau i disposats a donar el millor d’ells mateixos. “Vaig poder venir a l’estiu, però llavors em vaig decidir pel Benfica. Sis mesos després, em va agradar que l’Espanyol continués interessat en mi”, revelava Ferreyra. “Agraeixo la confiança que m’han demostrat. No ha estat fàcil, però per sort soc aquí. Vinc amb moltes ganes de jugar a LaLiga. Donaré el màxim”, comentava també. Semedo reconeixia, per la seva banda, que el motiva jugar en la lliga estatal, agraïa l’esforç que ha fet l’Espanyol per incorporar-lo i assegurava que té “moltes ganes d’ajudar l’equip a assolir els seus objectius”.

Tots dos arriben cedits pel Benfica, segons va confirmar Carles Garcia Pont, el vicepresident blanc-i-blau, la cessió de Semedo és fins a final de temporada, a canvi de 400.000 euros, i la de Ferreyra, fins al final del curs vinent, per 2,2 milions d’euros i amb una opció de compra de 8 milions. Si l’Espanyol decideix quedar-se el jugador en propietat, però, restaria els 2,2 que ara pagarà per ell. En el seu torn de paraula, el director esportiu blanc-i-blau, Rufete, va destacar la voluntat dels dos jugadors per jugar a l’Espanyol. “Els hem de donar les gràcies i desitjar-los molta sort. Ens han triat, tot i la situació en què estem. Per tant, té doble mèrit.” Rufete va valorar, per altra banda, el moment de l’equip. “Tots en el club estem responsabilitzats a revertir la situació. Cap jugador no ha de ser més important que ningú. Ara no toca parlar de res que no sigui revertir la situació”, va sentenciar, en aquest sentit.

Semedo ja es va entrenar amb els seus nous companys en la sessió matinal, a la ciutat esportiva Dani Jarque, juntament amb Wu Lei. “A l’entrenador li he dit que estic preparat per jugar”, va assegurar. El futbolista de Guinea Bissau va explicar que pot jugar com a pivot, en solitari, o bé al costat de Marc Roca i que també ho pot fer, com en el Moreirense, en l’eix de la defensa. “A qui m’assemblo? A Alfa Semedo”, va deixar anar, segur de si mateix, en un moment de la roda de premsa. Ferreyra, que s’entrenarà avui per primer cop a les ordres de Rubi, garanteix que està en plena forma: “Si l’entrenador ho decideix, puc anar convocat”, i que pot actuar perfectament al costat de Borja Iglesias: “Ja he jugat amb un futbolista similar a l’Argentina, no tindria problemes per formar dupla.” El seu període de cessió, que és d’un any i mig, li ofereix seguretat, però no vol adormir-se: “Sigui el temps que sigui, haig de demostrar el que puc fer de manera immediata.” En qualsevol cas, el nou davanter de l’Espanyol aspira a recuperar la seva millor versió. “Vull tornar al nivell del Xakhtar”, va etzibar.

PROTAGONISTES

Facundo Ferreyra
Lomas de Zamora (Argentina) 14-03-1991 (27 anys) Davanter Alçada: 1,87 m Pes: 80 kg
TRAJECTÒRIA
08/12
Banfield 57 p. 15 g.
12/13
Vélez Sarsfield 25 p. 17 g.
13/14
Xakhtar D. 22 p. 6 g.
14/15
Newcastle 0 p. 0 g.
15/18
Xakhtar D. 93 p. 53 g.
18/19
Benfica 9 p. 1 g.
DEBUT A PRIMERA:
En la 16a jornada de l’Apertura 2008, Banfield - Huracán (0-0).
PALMARÈS:
Apertura 2009 (Banfield). Torneo Inicial 2012 i 1a divisió argentina 2013 (Vélez Sarsfield). supercopa d’Ucraïna 2013, 2014 i 2017, lliga d’Ucraïna 2014, 2017 i 2018, copa d’Ucraïna 2016, 2017 i 2018 (Xakhtar Donetsk).
Alfa Semedo
Bissau (Guinea Bissau) 14-03-1991 (27 anys) Davanter Alçada: 1,90 m Pes: 75 kg
TRAJECTÒRIA
14/15
Vilafranquense 29 p. 4 g.
15/17
Moreirense 25 p. 17 g.
17/19
Benfica 16 p. 1 g.
DEBUT A PRIMERA:
Amb el Moreirense, al camp del Vitória Setubal (1-1), el 6 d’agost del 2017.
Vull jugar al mig del camp, però si cal puc fer-ho com a defensa central, com vaig fer al Moreirense
Alfa Semedo
MIGCAMPISTA DE L’ESPANYOL
A l’estiu em vaig decidir pel Benfica. Sis mesos després, agraeixo molt que l’Espanyol continuï interessat en mi
Facundo Ferreyra
DAVANTER DE L’ESPANYOL
Els hem de donar les gràcies. Ens han triat, tot i la situació en què estem. Per tant, té doble mèrit
Rufete
DIRECTOR ESPORTIU DE L’ESPANYOL
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)