Espanyol

Injecció de felicitat

Machín, a còpia de pragmatisme i solidesa defensiva, suma el primer triomf en lliga amb un gol de Bernardo

La victòria, tot i seguir en zona de descens, eleva la moral blanc-i-blava i corona una setmana fantàstica

llevant 0 espanyol 1

ESPANYOL:Diego López; Naldo, Bernardo, David López; Víctor Gómez, Víctor Sánchez, Roca, Darder (Granero, 84’), Pedrosa (Dídac, 70’); Vargas, Facundo Ferreyra (Campuzano, 75’). LLEVANT:Aitor; Coke (Miramón, 81’), Erik Cabaco, Vezo, Clerc; Campaña, Radoja, Hernani; Morales, Roger (Borja Mayoral, 62’), Rochina (Sergio León, 62’). GOLS:0-1 (38’) Bernardo.ÀRBITRE:González Fuertes (col·legi asturià) va mostrar targetes grogues a Naldo (42’); Víctor Gómez (64’); Carlos Clerc (77’); Marimón (90’); Campuzano (90’ + 3’).PÚBLIC:10a jornada del campionat de lliga al Ciutat de València. 18.934 espectadors van veure el partit en directe.
El de Sòria manté el seu idil·li amb el Ciutat de València, on mai ha perdut
L’estratègia va ser la diferència per a un Espanyol que necessita més gol

Pablo Machín va sumar el seu primer triomf en lliga amb l’Espanyol i ho va fer en un Ciutat de València que li és talismà. La clau del partit va ser un gol de Bernardo. Un futbolista desconegut amb Gallego ara és intocable amb el nou tècnic. Jugada de pissarra. Estratègia que fa la diferència i que insufla ànims. Machín mai ha perdut al camp del Llevant i ahir va complir una tradició rutinària com va fer amb el Girona i el Sevilla. La victòria infon optimisme a les files blanc-i-blaves. Començava el partit cuer i ara és penúltim, però té la zona de salvació a només un punt. L’Espanyol és un equip en construcció, però ara, com a mínim, se li veu un esquelet. Una manera de jugar clara i diàfana. No es pateix en defensa i trepitja més l’àrea del rival, tot i que no acaba de generar el perill suficient per guanyar sense patir. El marge de millora és gran i més amb la plantilla que hi ha, però l’evolució de l’equip convida a l’optimisme. La setmana ha estat fantàstica. Victòria i lideratge dijous amb el Ludogorets i la cirereta contra el Llevant. El futbol és un estat d’anim i el futur es veu amb una mica més de llum. La foscor segueix present, però la dinàmica i l’actitud dels futbolistes van en clara línia ascendent. El triomf al Ciutat de València és d’aquells que donen ales i vertebren un model de joc. El pragmatisme és el nou segell de l’Espanyol. No hi ha temps per a les concessions a l’estètica. El nou model es fonamenta en una base sòlida en defensa i transicions ràpides en atac. Així es minimitzen els mals en defensa i es multipliquen les possibilitats de sovintejar l’àrea del rival. L’esforç és innegociable i la pressió alta ja és un segell natural, començant pel primer davanter. Un equip solidari que va acabar exhaust sobre la gespa. Machín ha aconseguit que els seus futbolistes tinguin la solidaritat d’un equip petit i lluitin cada pilota com si fos l’única. Només així sortirà del pou on s’ha ficat. Ahir es va donar el primer pas de l’operació remuntada, però la feina serà feixuga i llarga. Un procés maduratiu que va agafant cos.

Bernardo reneix

Un dels segells de Machín és la pilota aturada. Aquest és un equip capaç de treure petroli de les jugades d’estratègia. Machín ha fet de la pissarra un dels trets diferencials del seu manual. L’Espanyol es mou ara en una fina línia d’equilibri. Li calen punts per fugir de les brases del descens i qualsevol petit detall fa decantar la balança. El primer gol va arribar en una jugada d’estratègia. Matías Vargas va treure un córner i Bernardo, de manera poc ortodoxa i amb el genoll, va rematar al fons de la xarxa. El central colombià coneix de memòria l’estil de Machín. Bregat un any al Girona, se sap l’abecedari del de Sòria. Coneix totes les lliçons i així s’explica la seva titularitat absoluta amb el nou inquilí de la banqueta. Oblidat per Gallego, amb Machín és titular indiscutible. És l’únic jugador de camp que ha disputat tots els minuts. Ahir Bernardo posava al davant l’Espanyol. Un gol que venia precedit de dues ocasions clares. A la primera, Darder va rematar un córner al travesser en una nova jugada d’estratègia. Dos minuts més tard Ferreyra es va plantar tot sol davant Aitor però va xutar al cos del porter. Es lamentava l’argentí del seu error, però Bernardo li va esmenar la plana en l’acció del córner. El colombià feia justícia al marcador. Millor l’Espanyol a les àrees. Allà on es defineix el futbol, es va mostrar ferm on fa poc feia figa. El Llevant només va ensumar els dominis de Diego López en un parell d’imprecisions defensives que va solucionar, amb suficiència, Diego López.

El futbol va ser generós amb l’Espanyol. Es va merèixer guanyar, però el patiment, fins a l’últim minut, va ser constant. El domini català va ser més aclaparador en el segon acte. El Llevant es va sentir molt incòmode amb el guió proposat pel seu rival. L’empenta blanc-i-blava curtcircuitava el joc dels granotes, que només van tenir una ocasió d’Hernani amb un xut que va marxar massa creuat. L’Espanyol tenia a la mà fer el segon veient el patiment local. Però aquest perill no va portar el verí de les ocasions de gol. Una bona aproximació de Ferreyra i una rematada de Campuzano van ser tot el bagatge ofensiu periquito. Aquí és el punt on l’Espanyol ha de buscar el seu punt d’evolució. Activar més les arribades de Vargas i Darder per tenir més contundència a l’àrea del rival. L’alquímia de Machín ha de ser millorar de cara a gol i una mica més de pausa en les transicions. Però, de moment, la solidesa defensiva és un passaport cap a l’èxit.

ELS VESTIDORS

No ha estat un partit vistós però era important guanyar, i més en el Ciutat de València, que era un fortí des de fa molts mesos
He fet el gol amb el genoll i he rematat com he pogut. Gràcies a Déu ha acabat en gol
Bernardo Espinosa
defensa de l’espanyol
De mica en mica anem avançant i hem tret profit de la jugada d’estratègia. La meitat dels gols venen en jugades com aquestes
Hem fet un gran esforç i sabem que hem de ser competitius per seguir guanyant
Pablo Machín
entrenador de l’espanyol
Sabíem el treball que hem de fer amb el nou tècnic i aquesta victòria era molt important, un premi buscat. Som un equipàs
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)