Espanyol

Wu Lei brilla en la grisor

Espanyol. L’atacant xinès anota un doblet i posa la nota de color en un partit discret de l’equip dirigit per Machín, que passa el tràmit i es classifica per a la segona eliminatòria de la competició

lleida 0 Espanyol 2

LLEIDA:Víctor Vidal; José Ruiz, Soriano, Simic, Joan Oriol; Provencio (Xemi, 63’); Cano (Alpha, 77’), Joanet, Liu (Liberto, 55’), Eneko; i Raúl González.ESPANYOL:Andrés Prieto; Lluís López, Naldo, Javi López; Pipa, Pol Lozano, Iturraspe, Pedrosa; Wu Lei, Piatti (Moha, 66’) i Ferreyra (Pujol, 89’).GOLS:0-1 (53’) Wu Lei. 0-2 (90’) Wu Lei.ÀRBITRE:Mateu Lahoz.T.G.:cap.PÚBLIC:uns 4.500 espectadors al Camp d’Esports.

L’Espanyol es va servir de la llei del més fort per superar el Lleida i passar l’eliminatòria en un mal partit dels de Pablo Machín, que van acabar patint en la recta final fins a marcar el gol de la tranquil·litat en el darrer minut. La millor notícia va ser l’efectivitat. Dos xuts a porteria i doblet de Wu Lei. Va ser l’únic que va fer decantar la balança entre dos equips amb dues categories de diferència. La balança, no obstant això, que va anivellar la il·lusió d’uns i la indolència dels altres. I això que el Lleida va sortir amb només mig equip de titulars habituals, i amb els joves Víctor Vidal, Joanet, Eneko i Liu. Ahir també debutava Provencio, fitxat fa pocs dies.

El Lleida va mirar a la cara l’Espanyol des del començament i va impregnar el seu joc de la il·lusió pròpia d’un partit d’aquestes característiques. Intensitat, contundència i cap error. Els blaus van oblidar, per unes hores, les angoixes que estan passant en la lliga –on tenen una sèrie de 2 punts sumats dels últims 15 possibles– per gaudir d’un escenari que no va tenir l’entrada d’altres nits de copa. L’Espanyol va ser tot el contrari i va oferir una mostra més dels mals que l’estan condemnant aquesta temporada. Sense cap mena de transició al mig del camp, només feia certa sensació de perill quan la pilota queia als peus de Wu Lei o Ferreyra.

Només el Lleida, en sequera golejadora en la lliga des de fa tres partits, va ser capaç de posar a prova el porter rival, amb un xut de Raúl González en el minut 3. L’Espanyol només va arribar amb dues rematades desviades de Naldo i Wu Lei.

Els gols

Després del descans, l’Espanyol, sense deixar de banda el seu partit calamitós, va sortir una mica més motivat. Piatti ho va provar amb un xut llunyà poc després de reprendre’s el joc, que va ser refusat per la defensa a córner. Va ser un avís, perquè en el minut 53, Wu Lei rebia una bona passada des del mig del camp, controlava, encarava Víctor Vidal i li passava la pilota per sota les cames (0-1).

El gol va acabar de revifar l’Espanyol, que va certificar el pas endavant contra un Lleida que gairebé va veure esvaïdes les seves possibilitats de passar l’eliminatòria i va començar a pensar ja en el partit de demà al camp del líder Sabadell. Passada aquesta fase de més ímpetu blanc-i-blau, el matx va tornar a la dinàmica del primer temps: poques arribades i cap ocasió clara. Només Javi López, en el minut 73, va trencar la monotonia amb una potent canonada després d’un córner.

En els últims deu minuts, el Lleida va posar contra les cordes l’Espanyol, dominant el joc i arribant als dominis blanc-i-blaus. Alpha va reclamar un penal que Mateu no va veure, i Eneko va provar sort amb un xut que va atrapar Andrés. Però les esperances dels locals es van esvair quan, en el darrer minut, una centrada rematada per Wu Lei va sentenciar el pas a la segona eliminatòria dels de Machín.

La imatge de l’equip, com en tot el curs, ha estat bona. Ara el més important és recuperar-se perquè juguem d’aquí a 48 hores
Hem competit bé i el partit s’ha decidit per petits detalls. Disgustat pel resultat
Manuel Casas, ‘Molo’
entrenador del lleida
Estem contents per complir amb la nostra obligació. No és fàcil guanyar; a tots els equips de divisió superior els ha costat