Espanyol

Continuar l’escalada

La prèvia. L’Espanyol vol guanyar a Granada per refermar les possibilitats de salvació contra un conjunt andalús fatigat per la copa i amb una mala dinàmica de resultats en la lliga

L’Espanyol continua l’escalada cap a la salvació. Abelardo ha carregat d’optimisme un equip que navegava en un mar d’incerteses fa un mes. Les certeses han vingut a còpia de bons resultats. Des de l’arribada de l’asturià els blanc-i-blaus no coneixen la derrota en la lliga. Una victòria i dos empats: cinc punts dels nou en joc. Una velocitat de creuer que assegura l’objectiu de la salvació. Malgrat els bons resultats i la fesomia competitiva, l’Espanyol no ha abandonat la cua de la taula. Un oxímoron en tota regla que denota la dificultat de sortir de l’infern. Una marató de llarg recorregut que els futbolistes s’han agafat amb convenciment.

Els deixebles d’Abelardo, cuers, són l’equip que més ha sumat de la part baixa en aquestes tres jornades de lliga. Una dinàmica que és la clau de volta que imprimeix coratge a l’entorn i als mateixos futbolistes. I aquesta nova il·lusió s’ha creat amb una altra paradoxa: no guanyar encara a casa. L’empat contra l’Athletic va deixar un gust agredolç. Mal partit (sobretot la primera part) per un punt que s’ha transformat en or després de la jornada. I és que l’Espanyol va retallar un punt a la zona de salvació, que ara és a tres. La filosofia per fugir de les brases consisteix a sumar en cada jornada. Si és de tres en tres millor, i si no, un empat és un botí preuat en què cada puntet pot marcar la diferència de continuar a primera o anar de pet a segona.

Un Granada feridor

Així camina l’Espanyol per la lliga i ara tindrà un altre partit per redoblar els seus bioritmes competitius. L’adversari és el Granada. L’equip andalús va ser el detonant de l’actual crisi esportiva. Era el mes de setembre i el conjunt de Gallego vivia feliç la classificació per a la fase final de l’Europa League. El sotrac va ser majúscul, amb el 0-3 que li va endossar l’equip revelació del primer tram de lliga. Una derrota amb moltes seqüeles: errors de marcatge i individuals. Una feblesa defensiva d’un equip desconnectat i per moments erràtic. Una situació que va inflamar els ànims d’una afició que no reconeixia el seu equip. Era la primera prova i mostra fefaent dels problemes que ha arrossegat l’Espanyol en els últims mesos.

La situació del Granada és molt diferent de la que va viure a principis de setembre. El conjunt de Diego Martínez va començar el curs de manera fulgurant. Típica arrencada d’un equip que vol conservar la categoria a primera després de pujar el curs anterior. Això té un peatge: baixada de rendiment a la segona volta i davallada física als mesos de gener i febrer. El Granada està en aquest punt. Els andalusos només han sumat tres punts dels últims quinze en joc i han vist com la copa ha estat un desgast important. Han passat les dues últimes eliminatòries jugant una pròrroga contra el Badalona i aquesta setmana contra el Badajoz. Els andalusos són a 12 punts de distància de l’Espanyol. No són, amb la calculadora a la mà, un rival directe per la lluita pel descens però encara no tenen assegurada la permanència, tot i tenir-la encarrilada.

Absències sensibles

“No em preocupa la baixa de Marc Roca”, deia ahir Abelardo sobre la sanció al migcampista, a la qual s’ha sumat també la de Bernardo per un problema al peu. Tot i això, l’asturià està tranquil: “Sortirem amb onze. Això és un camí de llarg recorregut i cada partit és una final, i en la nostra situació encara més.” El tècnic també va deixar clar que no li preocupa la fatiga del rival: “Està fent una grandíssima temporada, tot i que ara no té els resultats de l’inici.”

Ara l’Espanyol vol incentivar els dubtes dels andalusos guanyant al Nuevo Los Cármenes abans de rebre el Mallorca. “Serà un partit complicadíssim contra un rival d’una gran grandesa com és l’Espanyol i que, a més, ha fet una inversió de 40 milions d’euros en jugadors de primer nivell”, deia el tècnic, Diego Martínez.

L’Espanyol és un equip d’una gran grandesa i, a més, ha fet una inversió de 40 milions d’euros
Diego Martínez
entrenador del granada
Això és un camí de llarg recorregut i cada partit és una final, i en la nostra situació encara més
Abelardo Fernández
ENTRENADOR DE L’ESPANYOL
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)