Girona

Dels més perjudicats

L’absència de públic als estadis ha afectat tots els equips, sobretot econòmicament, però esportivament parlant ha tingut conseqüències molt diferents per a tots ells. En aquest sentit el Girona ha estat dels equips que més s’han vist perjudicats pel fet de no poder tenir el suport de la seva afició a les graderies de Montilivi, i és que els números dels gironins com a locals des de l’inici del curs passat, després del descens de primera, han fet una davallada considerable des que ara fa un any els aficionats es van quedar sense poder entrar al camp. Concretament fins que es va aturar la competició per l’aparició de la Covid-19, el Girona havia sumat 34 dels 48 punts en joc a Montilivi, que és un 71% dels punts possibles. Des de llavors els blanc-i-vermells han sumat els mateixos 34 punts, però amb dos partits més, sumant un total del 63% dels punts en joc.

La majoria milloren

La davallada del rendiment a casa que ha tingut el Girona un cop ha desaparegut el factor de l’afició és la segona més important entre els quinze equips que tant el curs passat com aquest han estat a 2a A –comparar el Castelló que era líder de 2a B i ara penúltim de 2a A no té cap sentit–. Només ha baixat encara més el rendiment com a local el Saragossa –els aragonesos han passat de sumar el 62% dels punts a casa a només el 39%–, ja que des de l’aturada tot li ha sortit malament i ha passat de lluitar per l’ascens directe a mirar d’evitar el descens. De fet, el més sorprenent de tot és que des que es juga sense públic hi ha més equips que han millorat el rendiment a casa que no pas que l’han empitjorat. Entre aquests quinze equips esmentats n’hi ha nou que sumen més punts a casa des que no tenen el suport de l’afició i un, el Mirandés, que té el mateix balanç. El cas més exagerat és el de Las Palmas –un dels equips amb una afició més exigent–, que el curs passat amb públic només va sumar el 44% dels punts en joc i des de llavors n’ha sumat el 70%. A banda del Girona i el Saragossa, només han baixat el rendiment a casa l’Albacete, el Màlaga i la Ponferradina, tot i que en menor mesura.

Per contra, el Girona sí que ha agraït una mica més no trobar públic a domicili, i és que si fins a l’aturada només hi sumava el 29% dels punts possibles –13 de 45–, des de llavors hi suma el 33% –20 de 60.

Albacete
Amb públic 38% dels punts
Sense públic 35% dels punts
Alcorcón
Amb públic 33%
Sense públic 43%
Almeria
Amb públic 60%
Sense públic 62%
Fuenlabrada
Amb públic 47%
Sense públic 50%
Girona
Amb públic 71%
Sense públic 63%
Las Palmas
Amb públic 44%
Sense públic 70%
Lugo
Amb públic 44%
Sense públic 57%
Màlaga
Amb públic 49%
Sense públic 44%
Mirandés
Amb públic 54%
Sense públic 54%
Oviedo
Amb públic 44%
Sense públic 53%
Ponferradina
Amb públic 60%
Sense públic 57%
Rayo Vallecano
Amb públic 56%
Sense públic 68%
Saragossa
Amb públic 62%
Sense públic 39%
Sporting
Amb públic 58%
Sense públic 65%
Tenerife
Amb públic 50%
Sense públic 54% * Comptats només els 15 equips que el curs passat i aquest competien a 2a A, per no barrejar categories
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)