Espanyol

Gir de guió i de timó

Espanyol. Sacsejada institucional al club, que desactiva les alternatives de venda i reforça el pes de Chen amb el relleu de José María Durán per Mao Ye com a conseller delegat

Les possibilitats de venda de la majoria accionarial de l’Espanyol, amb l’interès sobretot d’un grup d’inversors americans, han rebut un cop de porta per part del propietari, Chen Yansheng. El gir és radical, perquè l’empresari xinès, lluny de desfer-se’n, ha decidit reforçar la seva implicació en la gestió diària del club. I la primera mostra ha estat contundent, amb el relleu en la màxima responsabilitat executiva. El club va comunicar ahir la marxa “de mutu acord” del conseller delegat, José María Durán, que ha estat rellevat per Mao Ye, una persona de màxima confiança del president i que ja formava part del consell d’administració des de l’arribada de Chen a l’entitat.

L’adeu de Durán arriba després d’un període en què s’havien fet passos per a una eventual venda. De fet, fins i tot hi havia oberta la possibilitat del retorn de Ramon Planes a la direcció esportiva, amb qui havia contactat el mateix Durán. Chen, però, ha decidit tallar qualsevol via de desvinculació. I, segons va assegurar el nou CEO del club, la sacsejada respon a la voluntat del propietari de fer un pas més. “Vull remarcar el compromís del president. Aquest canvi és perquè ell vol implicar-se encara més en la gestió diària del club”, va explicar Mao Ye en declaracions als mitjans del club. Mao Ye va reforçar el discurs amb una altra idea: “El president considera que ja ha consolidat una primera etapa del projecte, la financera i la patrimonial. Ara en comencem una de més implicació per continuar impulsant el creixement de totes les altres àrees.”

El nou màxim responsable executiu també va agrair la confiança que li ha mostrat el president i, en nom del club i del consell, “l’esforç i la dedicació” de José María Durán. A partir d’ara, s’haurà de veure si el terratrèmol institucional té rèpliques en l’àrea esportiva.

Chen considera que s’ha consolidat una primera etapa, la financera i la patrimonial, i ara en comença una de més implicació
Vull agrair en nom del club i el consell l’esforç i la dedicació de José María Durán en aquesta etapa
Mao Ye
NOU CEO DE L’ESPANYOL
Vull remarcar el compromís del president. El canvi és perquè ell vol implicar-se encara més en la gestió diària del club

El tercer canvi de conseller delegat de l’era de Chen

L'Esportiu

José María Durán ha tancat de manera sobtada la seva segona etapa a l’Espanyol. Durán va tornar al club el desembre del 2019, com a nou director general, i s’havia convertit en un dels pilars del projecte del club blanc-i-blau, en el qual ja havia treballat entre el setembre del 2014 i el febrer del 2016 com a director financer. Entre les dues etapes, havia estat tres anys al Getafe, i també havia ocupat la màxima responsabilitat al Mallorca. El relleu de Durán és el tercer d’un conseller delegat des que Chen Yansheng va assumir el control del club. També han passat per la direcció general executiva Ramon Robert i Roger Guasch. Ara és el torn de Mao Ye, persona de confiança del president. Nascut a Qingtian fa 37 anys, Mao Ye va arribar de petit a Catalunya i és llicenciat en administració i direcció d’empreses per la Pompeu Fabra, amb màster en gestió administrativa. Dirigia la coordinació de gestió i negoci i era conseller. Ara, com a CEO, assumeix la màxima responsabilitat executiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)