Espanyol

A RDT se li acaba el temps i segueix sense ofertes

Espanyol. Apartat per Diego Martínez des de l’inici de la pretemporada, el club encara espera una proposta en ferm per desencallar la situació

El cas d’RDT és un dels serials de l’estiu que més minuts està durant i, a cada dia que passa, més imprevisible s’està fent el seu desenllaç. De capítols, però, aquesta sèrie no en té gaires, perquè la trama continua paralitzada ben bé des del començament.

Que si Sevilla, que si Madrid, que si Manchester United... la rumorologia no ha parat d’adjudicar noves mitges taronges al davanter, però el fet indiscutible és que en aquests moments Raúl de Tomás continua emparellat amb l’Espanyol, tot i que no pas compromès.

Són les últimes hores del mercat, que tanca a la mitjanit de dijous, i el club blanc-i-blau encara espera tenir sobre la taula una oferta en ferm. L’Espanyol mai s’ha oposat al desig del madrileny de trencar lligams, sempre que hi hagués una proposta interessant per a totes les parts implicades.

De fet, els representants del jugador es van reunir dilluns amb la directiva blanc-i-blava, aprofitant també la presència a la ciutat del president i propietari de l’Espanyol, Chen Yansheng, però no va haver-hi opció per resoldre el cas.

Malestar periquito

Els seguidors blanc-i-blaus, per la seva banda, ja n’estan farts d’aquest serial i pensen que, si RDT no vol continuar formant part de la família periquita, que marxi a qualsevol lloc al més aviat possible i permeti així confeccionar un equip en condicions.

I és que el madrileny, ídol indiscutible de l’afició fins fa poc, és el jugador amb el sou més alt de la plantilla i només amb una cessió crearia un marge salarial per donar entrada a incorporacions amb les quals Diego Martínez voldria comptar.

Tot i que la versió oficial del club sempre ha estat que De Tomás no entra a les convocatòries perquè està lesionat, la realitat és que des de l’inici de pretemporada la direcció esportiva el va apartar de l’equip i va relegar el davanter a entrenar-se amb el grup de descartats.

Internament, l’actitud d’RDT no agrada gaire i tampoc és la primera vegada que el davanter viu episodis controvertits dins del vestidor. L’onze de l’Espanyol té una personalitat que, de vegades, costa d’encaixar, fet que ha quedat palès en alguns partits.

Darrer partit

L’última vegada que RDT va defensar la samarreta de l’Espanyol va ser en la penúltima jornada de lliga de la temporada passada a l’RCDE Stadium contra el València, en què va marcar el gol de l’empat a 1 a pocs segons del descans.

Un parell de minuts abans, el davanter va veure una targeta groga en una acció innecessària que va suposar la cinquena del curs i, per tant, la sanció per al darrer enfrontament i va dir així adeu a la lliga.

En l’actualitat, el contracte de Raúl de Tomás amb l’entitat periquita s’estén fins a finals de juny de 2026. El davanter va posar rumb cap a Cornellà el gener de 2020 a canvi de 22,5 milions d’euros pagats al Benfica portuguès, on va arribar l’estiu abans procedent del Madrid.

Dimata marxa als Països Baixos

El davanter belga Landry Dimata no vestirà la samarreta periquita aquesta temporada després que el club català va arribar a un acord amb el Nec Nimega de la primera divisió neerlandesa per a la seva cessió fins al final de temporada. L’acord no inclou cap opció de compra i el club de l’Eredivisie pagarà part de la fitxa del davanter. Dimata va arribar a l’Espanyol el gener del 2021 quan l’equip era a segona. La temporada passada a la màxima categoria només va jugar 533 minuts en 17 partits a la lliga, quatre com a titular, i no va marcar cap gol. Tampoc va veure porteria en els dos duels que va jugar de copa. Des del primer dia de pretemporada que el tècnic Diego Martínez no compta amb el davanter belga, però el seu alt salari ha dificultat el procés per trobar-li sortida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)