Espanyol

Actuació estèril i discreta

Espanyol.El conjunt blanc-i-blau cau per la mínima contra l’Osasuna, en un partit en què ni de bon tros va mostar la versió que l’havia portat a puntuar en les últimes tres jornades

Osasuna 1 Espanyol 0

OSASUNA:Aitor Fernández, Nacho Vidal, Unai García, David García, Torró, Abde (Juan Cruz, 79’), Rubén García (Moncayola, 78’), Moi Gómez (Darko, 67’), Budimir (Avila, 67’), Manu Sánchez, Aimar (Kike, 89’).ESPANYOL:Lecomte, Cabrera, Calero (Omar, 78’), Keidi Bare (Javi Puado, 59’), Joselu, Sergi Darder, Vini De Souza (Dani Gómez, 90’), Brian Oliván, Braithwaite (Lazo, 79’), Aleix Vidal (Edu Expósito, 59’), Sergi Gómez.GOLS:1-0 (55’) Budimir.ÀRBITRE:Melero López.T.G.:David García, Braithwaite, Calero.PÚBLIC:17. 832 espectadors a l’estadi El Sadar.

Pas enrere de l’Espanyol. Després de tres jornades consecutives sense conèixer la derrota, ahir va caure per la mínima contra l’Osasuna, un rival directe per a la permanència. Els de Jagoba Arrasate van aprofitar una distracció defensiva en un servei de cantonada perquè Budimir marqués l’única diana del duel. Els navarresos van saber jugar millor les seves cartes i van estar més encertats de cara a porteria. En canvi, els blanc-i-blaus, tot i que van disposar d’alguna ocasió clara per empatar el matx, en cap moment es van trobar còmodes sobre el terreny de joc, van patir molt al darrere, i no van mostrar, ni de bon tros, la versió que els havia portat a puntuar en aquestes últimes jornades. Va ser, doncs, un partit decebedor pel resultat però també per la falta de competitivitat que van mostrar gran part del duel. Amb aquesta derrota, els espanyolistes continuen a la part baixa de la classificació, en la 16a posició amb 9 punts, només un més que el Girona, que marca el descens. En el pròxim partit contra l’Elx a l’RCDE Stadium estan obligats a guanyar si no volen arribar a l’aturada de seleccions en una situació complexa i molt delicada.

Per aquest partit, tot i el calendari exigent, Diego Martínez va introduir pocs canvis respecte a l’onze titular contra el Valladolid. Sergi Gómez, Keidi Bare i Braithwaite van entrar per Óscar Gil, Edu Expósito i Puado. L’Osasuna va començar dominant els primers compassos del partit a través de la possessió i la seva verticalitat, buscant des del primer instant la porteria rival. Rubén García, abans del minut de joc, ja va posar a prova Lecomte amb un xut que va atrapar el porter periquito sense problemes. L’Espanyol va reaccionar ràpidament, i en el minut 3 Joselu va estar a punt d’aprofitar una mala sortida del porter local per enviar la pilota al fons de la xarxa. Tot i aquesta ocasió, els navarresos van ser els amos i senyors del duel, jugant a camp contrari i tocant i tocant per trobar els espais i generar perill. En canvi, l’Espanyol va tenir dificultats en la creació del joc degut a la pressió alta dels locals i va optar per arreplegar-se al darrere en espera de robar alguna pilota i sortir al contraatac. Després d’uns minuts sense cap ocasió per a ambdós conjunts, el que va tornar a avisar va ser l’Osasuna en el 24’ amb una gran jugada individual d’Abde, superant tres defenses fins arribar a l’àrea. Allà, Cabrera va ser providencial desviant la seva rematada amb el pit. En la següent jugada Aleix Vidal va marcar, però el seu gol es va anul·lar per fora de joc. En el 43’ els espanyolistes van tenir una de les més clares de tot el partit després d’una magnífica centrada de Sergi Darder. Cabrera, de cap, va estar a punt de situar el 0 a 1, però Aitor Fernández va desviar la rematada amb una mà providencial sota pals. Al final, els jugadors van marxar als vestidors amb l’empat inicial. Una primera part en què els locals van fer el que van voler amb la pilota, però el conjunt dirigit per Diego Martínez, molt atent en defensa, va evitar un gol en contra.

En la represa, aquesta contundència a l’hora de tallar totes les arribades locals es va esfumar. En el 55’, a la sortida d’un córner, Budimir va avançar els seus aprofitant una badada defensiva dels blanc-i-blaus. Aquesta diana va donar ales a l’Osasuna, que va continuar abocat a l’atac. En l’acció posterior, van tenir el segon amb un xut que va sortir vorejant la porteria defensada per Lecomte. A les acaballes del partit, l’Espanyol va oferir poc en atac. Tot i això, Joselu va perdonar un mà a mà claríssim amb Aitor que hauria suposat el gol de l’empat. En els últims 10 minuts, amb el duel totalment obert, Lecomte i el pal van evitar un marcador més inflat. David García va estavellar una pilota al pal en el 81’.

Ens ha faltat ser més efectius de cara a porteria. Diumenge tenim una altra oportunitat
Sergi Darder
jugador de l’espanyol
La primera part estava a on volíem, però, lamentablement, aquella acció de córner és el que defineix el partit
No hem estat en la nostra millor versió quant a generar ocasions de perill. Ens ha costat molt