Espanyol

Nico Melamed manté viva la copa

L’Espanyol pateix per superar la segona eliminatòria guanyant per la mínima al camp de l’Atlético Paso (0-1)

L’Espanyol estarà present en el sorteig de la tercera eliminatòria de copa després de guanyar aquesta nit al camp de l’Atlético Paso (0-1). Com en la primera eliminatòria contra el Rincón els blanc-i-blaus han patit molt més del que es podia preveure contra un equip de categoria molt inferior, en aquest cas de 2a divisió FEF, i és que els de Diego Martínez han patit fins i tot en la primera meitat i no han tingut gaires ocasions. Al final, però, Nico Melamed, el millor del partit, ha marcat el gol del triomf quan faltaven deu minuts, evitant una pròrroga que hauria estat un autèntic maldecap.

La primera mitja hora de l’Espanyol ha estat molt pobre, i és que els de Diego Martínez han tingut molts i molts problemes per adaptar-se a les necessitats que demanava el partit. Els blanc-i-blaus no han aconseguit lligar quatre passades seguides –el doble pivot amb Calero i Keidi Baré tampoc convidava molt a la combinació– i han abusat del joc directe, però en cap moment han posat en dificultats a la defensa de l’Atléitco Paso, molt còmode sobre la gespa controlant fins i tot el joc aeri de Joselu. De fet, el protagonista de la primera mitja hora ha estat el japonès Mitsuki, que ha posat en dificultats la defensa de l’Espanyol en més d’una ocasió. Ell i el veterà Aridane han tingut les primeres ocasions del partit, però tampoc han obligat a intervenir a Joan Garcia. A partir de la mitja hora l’Espanyol s’ha tret la son de les orelles i ha començat a tenir possessions més llargues, obligant el conjunt canari a fer un pas enrere. Nico Melamed ha estat el jugador blanc-i-blau més actiu, però tampoc ha aconseguit generar perill més enllà d’un xut llunyà de falta que ha blocat el porter sense problemes.

En l’inici de la segona part l’Espanyol ha continuat amb la tendència del final de la primera part i ha viscut més a camp rival. Melamed i Puado han estat els primers a posar a prova Arellano amb xuts des de la frontal (53’ i 60’). L’entrada d’Edu Expósito ha donat un aire diferent als blanc-i-blaus, que han tancat a l’àrea el conjunt canari durant molts minuts, tot i que han disposat de poquíssimes ocasions de perill. Al final, però, Nico Melamed ha trobat el camí del gol. Joselu ha prolongat una pilota que anava a la frontal de l’àrea sense gaire sentit i el de Castelldefeles, llençant-se a terra, ha superat Arellano amb un xut sec des de més enllà del punt de penal (80’). El 0-1 ha permès respirar a l’Espanyol, que tot i això ha hagut de treballar de valent en defensa per contenir l’Atlético Paso en els últims minuts, que ha tingut una bona ocasió per empatar en un remat de cap d’Ayoze a la sortida d’un córner (86’).