Espanyol

Martin Braithwaite val or

Espanyol. El davanter danès, amb un doblet, va ser providencial en la victòria blanc-i-blava contra el Mallorca, en un duel en què Joselu va reaparèixer després de tres partits KO

Espanyol 2 Mallorca 1

ESPANYOL:Pacheco, Óscar Gil, Denis Suárez (Gragera, 71’), Puado (Joselu, 71)’, Sergi Darder, Vini de Souza, Brian Oliván, Braithwaite (Pierre-Gabriel, 88’), Aleix Vidal (Melamed, 46’), César Montes, Sergi Gómez (Cabrera, 90’).MALLORCA:Rajkovic, Nastasic, De Galarreta, Muriqi, Dani Rodríguez (Abdón, 90’), Maffeo, Kadewere (Amath, 69’), J. Costa (Morlanes, 90’), Lee Kang In, A. Raillo, Valjent (Ángel, 69’).GOLS:1-0 (22’) Braithwaite. 1-1 (41’) Muriqi. 2-1 (51’) Braithwaite.ÀRBITRE:Alberola Rojas.T.G.:Galarreta, Gragera, Nico Melamed, Rajkovic, i Aguirre, entrenador del Mallorca.PÚBLIC:21. 403 espectadors a l’RCDE Stadium.

No hi ha un partit tranquil per a l’Espanyol. Un partit en què l’afició blanc-i-blava pugui gaudir del futbol sense patir fins al xiulet final i no perdre anys de vida pel camí. Aquest sofriment, però, val la pena si el desenllaç és com el que hi va haver ahir. Els de Diego Martínez van superar en un duel trepidant, ple d’alternances i obert fins a l’últim instant un Mallorca sempre perillós i situat en la part alta de la classificació. Si l’Espanyol ja pot respirar i veure el futur amb una mica més d’optimisme després d’encadenar dues victòries consecutives, la tercera a l’RCDE Stadium, és gràcies a Martin Braithwaite, que en molt poc temps s’ha guanyat el cor de tots els periquitos amb els seus gols transcendentals. És igual que Diego Martínez recordi en totes les rodes de premsa l’esforç que està fent el danès jugant amb unes molèsties cròniques. Ell sempre hi és, i respon a l’entrenador amb gols i salvant l’Espanyol en els partits en què Joselu ha estat absent per lesió. Ahir el davanter danès va tornar a ser el gran protagonista amb dues dianes que van contrarestar el golàs de Muriqi a les acaballes de la primera part. Amb aquest doblet, el primer amb la samarreta blanc-i-blava, ja suma set gols aquesta temporada. Una pólvora ofensiva a la qual s’afegirà en el proper duel contra el Valladolid Joselu, que ahir va reaparèixer entrant des de la banqueta en el minut 70 després de tres partits KO. També va tornar una peça clau en l’engranatge de l’equip César Montes, que va formar parella amb Sergi Gómez a l’eix de la defensa.

El duel va començar amb un Mallorca superior, dominant la possessió de la pilota i disposant d’ocasions clares per obrir la llauna, mentre que l’Espanyol, més conservador, aprofitava els contracops per generar perill. Tot i així, van ser els locals els que van colpejar primer després d’aprofitar un error en la sortida de pilota de l’equip dirigit per Javier Aguirre. Aleix Vidal va robar l’esfèrica i va fer una gran passada a Braithwaite perquè aquest, de primeres, situés l’1-0 en el marcador en el minut 21. Els periquitos van intentar adormir el partit per arribar amb avantatge al descans, però en el minut 41 va aparèixer Muriqi per fer l’empat amb un golàs des de la frontal.

Després de la represa, l’entrada de Memaled va revolucionar l’enfrontament i, precisament, va ser ell el que va assistir Braithwaite perquè fes el 2-1 definitiu amb un xut ras i col·locat des de dins l’àrea.

Estic molt orgullós dels jugadors. Hem aconseguit tres punts importantíssims en un partit complex i molt complicat; ho hem merescut
Cada vegada serà més difícil sumar i aquests 27 punts ens els hem guanyat a pols