Espanyol

Braithwaite, amb un doblet, dona la victòria a l’Espanyol contra el Mallorca (2-1)

L’Espanyol s’ha imposat al Mallorca per 2 a 1 gràcies a un doblet de Martin Braithwaite en un partit obert i amb alternances fins a l’últim instant. Amb aquest triomf, els blanc-i-blaus sumen la segona victòria consecutiva i se situen dotzens amb 27 punts, a 5 del descens. César Montes ha sortit d’inici, mentre que Joselu ha entrat en el minut 70 per intentar fer el gol de la tranquil·litat que, finalment, no ha arribat. Victòria molt patida i importantíssima que permet al conjunt de Diego Martínez agafar oxigen.

Els primers minuts del matx han estat de tempteig. El Mallorca ha sortit amb la idea clara de fer-se amb la possessió de la pilota, però l’Espanyol, amb una pressió alta, en quant recuperava l’esfèrica tenia entre cella i cella la porteria rival. De fet, els blanc-i-blaus han disposat de les primeres dues ocasions a pilota aturada sense encert final. Després de minuts amb moltes imprecisions per part d’ambdós conjunts i molt joc al mig del camp, en el minut 11 ha arribat la primera oportunitat per al Mallorca amb una rematada de Dani Rodríguez que ha marxat lleugerament desviada. Els d’Aguirre han continuat assetjant la porteria defensada per Pacheco i, poc després, han tornat a avisar amb un altre xut de Kang In que ha sortit fregant el pal. Quan més estaven patint els periquitos, ha arribat el gol que ha obert la llauna aprofitant una imprecisió dels visitants. Mala passada de Rajkovic cap a Nastasic, Aleix Vidal roba l’esfèrica i se la posa a la perfecció a Braithwaite perquè aquest de primeres situï l’1 a o al marcador. Sisè gol del danès en el que portem de curs. En el 33’, Puado, després d’una centrada de Sergi Darder a pilota aturada, ha desaprofitat una molt bona ocasió per ampliar les distàncies a l’electrònic amb una rematada que ha marxat fregant el travesser. L’Espanyol ha perdonat i el Mallorca ho ha aprofitat per igualar el matx en els últims instants de la primera part. Muriqi, desapercebut fins aleshores, ha engaltat un xut des de la frontal que ha entrat per tot l’escaire i ha fet inútil l’estirada de Pacheco. Amb aquest empat a 1 al marcador i en un partit molt obert sense un clar dominador s’ha arribat al descans.

A la represa, canvi matiner. Aleix Vidal ha deixat el terreny de joc per Nico Melamed. Precisament aquest és el que ha tingut la primera ocasió clara del segon temps amb una rematada que ha sortit desviada per ben poc. L’Espanyol, molt més viu en atac, l’ha tornat a tenir de les botes de Braithwaite. Aquesta insistència inicial, finalment, ha tingut la seva recompensa. El danès aquest cop no ha perdonat i ha situat el 2 a 1 amb un xut potent, ras i col·locat des de dins l’àrea en el minut 51. Els de Diego Martínez han anat a pel tercer. Braithwaite ha olorat el hat-trick en el 60’, i en el 63’ Rajkovic ha evitat la diana a boca de canó de Puado. Joselu ha entrat al terreny de joc quan faltaven 20 minuts per finalitzar l’enfrontament per mirar de fer realitat aquest tercer gol. Els últims compassos del partit han estat molt tensos. El nerviosisme ha entrat en el cos de tots els jugadors que, finalment, han vist com el marcador no es movia més. Segona victòria consecutiva dels periquitos abans d’enfrontar-se a un altre rival directe, el Valladolid.