Espanyol

L’efectivitat és un grau

Espanyol. L’equip blanc-i-blau és el tercer de la lliga que necessita menys xuts per marcar gol. El Barça i el Girona, el primer i el segon

L’Espanyol està començant a veure la llum, i és que les dues victòries consecutives al camp de l’Elx (0-1) i a casa contra el Mallorca (2-1) li han permès escalar posicions fins a la dotzena plaça, on amb 27 punts comença a tenir un coixí a tenir en compte amb la zona de descens, ja que després de la derrota d’ahir del Getafe a Vila-real l’equip que marca la zona vermella de classificació és el València, amb quatre punts menys que els blanc-i-blaus. Una diferència que, si més no, fa oblidar l’angoixa viscuda fa setmanes, ja que per primera vegada els blanc-i-blaus tenen més d’un partit de diferència respecte a la zona de descens.

Aquestes dues victòries donen ales als de Diego Martínez, que, això sí, han hagut de remar de valent per sumar aquests sis punts. L’Espanyol, però, ha demostrat una vegada més que sap treure profit de les segones parts i dels trams finals de partit, però sobretot que és un dels equips de la lliga que més eficàcia té de cara a porteria. I és que dissabte contra el Mallorca l’Espanyol només va xutar nou vegades per fer dues dianes, obra de Martin Braithwaite, mentre que el Mallorca va arribar a xutar 15 vegades però només va poder superar Pacheco en una ocasió. Aquesta tendència no és nova, ja que l’Espanyol, especialment amb el gran rendiment golejador de Joselu i de Braithwaite en les últimes jornades, necessita poques ocasions per marcar. Concretament, els blanc-i-blaus han marcat 29 gols aquesta temporada amb 238 xuts que han fet; és a dir, que marquen un gol cada 8,2 xuts –vagin a porteria o no–. Amb aquesta xifra són el tercer equip més efectiu de cara a porteria, només superats pel Barça, amb un gol cada 7,71 xuts, i pel Girona, segon amb un gol cada 8,08 xuts buscant la porteria rival.

Barça 7,71
347 xuts en total
Girona 8,08
291 xuts en total
Espanyol 8,20
238 xuts en total
Betis 8,28
265 xuts en total
Madrid 8,51
400 xuts en total
Real Sociedad 9,58
278 xuts en total
Almeria 9,82
275 xuts en total
Mallorca 9,95
209 xuts en total
Atlético 9,96
319 xuts en total
Athletic Club 10
330 xuts en total
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)