Espanyol

Victòria i lideratge

Espanyol. Els blanc-i-blaus superen amb gols de Pere Milla i Braithwaite i molt patiment el cuer de la categoria i se situen líders de segona

Cartagena 0 Espanyol 2

CARTAGENA:Marc Martínez, Alcalá, Gonzalo Verdú (Narváez, 74’), Luis Muñoz (Hevel, 59’), Ortuño, Fontan, Calero, Mikel Rico (Álamo, 59’), Umaro Embaló (Solà, 75’), Jansson (Jony, 86’), Alarcón.ESPANYOL:Pacheco, S. Gómez (Calero, 75’), Cabrera, Puado, Pol Lozano (Aguado, 75’), Pere Milla, B. Oliván, Expósito (Óscar Gil, 87’), Nico Melamed (Gragera, 67’), Braithwaite, Omar (Ramon, 87’).GOLS:0-1 (20’) Pere Milla. 0-2 (93’) Braithwaite.ÀRBITRE:Milla Alvendiz.T.G.:Mikel Rico, Nico Melamed, Braithwaite, Pol Lozano, Embaló, Alarcón, Jony.

L’Espanyol no s’atura en la seva lluita per l’ascens. Tot i no desplegar el seu millor joc, amb moltes imprecisions i una segona part per oblidar, els blanc-i-blaus es van endur de Cartagonova tres punts importantíssims no només per a la classificació –els permeten situar-se líders–, també surten molt reforçats com a equip tenint en compte l’exigent calendari. Un dels noms propis va ser el d’Omar. El jove lateral dret continua consolidant-se. Ahir va fer un partit molt seriós en defensa i mostrant-se molt sòlid en totes les facetes del joc en què se’l requeria. Precisament ell també va ser el protagonista d’uns incidents que hi va haver en la mitja hora de joc, quan un espectador li va dirigir insults racistes. Omar va advertir l’àrbitre i es va activar el protocol per aquests casos. Minuts després, el joc es va reprendre sense cap més problema.

Amb dues novetats en l’onze inicial respecte a l’últim duel contra el Racing de Ferrol, Sergi Gómez per Fernando Calero i Edu Expósito per Keidi Bare, l’Espanyol sense gairebé adonar-se va disposar d’una ocasió claríssima abans d’arribar al primer minut de joc. Passada de la mort d’Edu Expósito cap a Puado i aquest, a porta buida, envia la pilota per sobre el travesser. En la segona més clara, però, ja no van perdonar. En el minut 20, Puado va assistir a la perfecció Pere Milla perquè aquest enviés la pilota al fons de la xarxa amb una rematada dins l’àrea petita. En aquest moment, els de Luis García es van fer amos i senyors del duel, davant un rival tancat al darrere i que no inquietava.

En la represa però, va tocar patir més del que es preveia. Una rematada al travesser d’Embaló (54’) i una errada en la sortida de pilota de Pacheco podrien haver posat en perill una victòria que es va sentenciar en el temps afegit amb un gol de Braithwaite. L’Espanyol genera dubtes pel seu joc, però els resultats, de moment, arriben. Sense temps per celebrar-ho, toca pensar en el Vila-real.

PER OBLIDAR

Segona part molt fluixa, amb imprecisions i donant moltes facilitats al rival

INCIDÈNCIA

En el minut 30, el joc es va aturar uns instants per uns insults racistes a Omar