Espanyol

Ramis: “Hem de fer cim i no em pararé"

L’Espanyol visita demà (21 h) el Racing de Santander. Luis Miguel Ramis ha parlat aquest migdia en la prèvia. Puado torna a la convocatòria, mentre que Calero i Oliván, per lesió, no viatjaran. Les declaracions més destacades de l’entrenador blanc-i-blau:

Com està l’equip

“Sobretot fora de casa, on estem fent bons números i comportant-nos més a prop del que volem que no pas a fora. La setmana ha estat bona, intensa, com sempre volem que sigui. Responsable, de molta informació per als jugadors, de reforçar les coses que hem fet bé, de separar-nos de les dolentes. Intentar acostar-nos a aquesta versió, amb aquest ànim treballem. L’equip quan guanya un partit i ho necessita per reforçar-se treballa des de la tranquil·litat sabent del que són capaços els jugadors, intentarem apropar-nos al següent partit a aquesta versió”.

Falta de confiança

“Qualsevol equip que aconsegueixi encadenar tres victòries consecutives, el que més et dóna és confiança. Estem fent força bé les coses. Hi ha un rival, curiosament cadascun dels seus entrenadors diuen que ha estat el seu millor partit després del partit. I és normal. Això ho reconeixem, i ho hem de demostrar fora de casa. Ni part de vosaltres ni, de moment, part de la nostra afició ens estan donant confiança, no ho estan mostrant, aquí hi ha la resposta de dissabte passat contra la propietat, contra els jugadors i contra mi. Ho accepto amb naturalitat, professionalitat i energia per revertir la situació. Em fa il·lusió pensar que en unes setmanes això canviarà, però de moment part de l’afició no té confiança ni en nosaltres ni en els jugadors. Això és així. Què hem de fer nosaltres? Fer cim, hem de mirar endavant i no parar-nos, si durant el camí hi ha tempestes com aquesta el que cal fer és no parar, perquè si pares et congeles. Jo no em pararé, no faré passos enrere ni al costat. Volem fer passos endavant per revertir aquesta situació, aquesta és la nostra il·lusió. No veig en vosaltres des del primer dia cap mena de confiança, però no és la meva tasca venir aquí a rebatre-us. Us respecto i vinc aquí a ser sincer”.

Quina culpa té la premsa o part de l’afició que l’equip porti 4 mesos sense guanyar fora de casa?

“No estava culpant a ningú. Simplement dic que fins ara pel que s’ha vist pel què no els hi ha agradat estan mostrant la seva opinió i està clar que contents amb la nostra feina no estan. Però no és culpar ni de bon tros. Ells vénen i no deixen de fer-ho. Si això passés que de 20.000 vinguessin 6.000 em preocuparia”.

El moment social i estructural del club no l’ha beneficiat?

“És difícil que l’analitzi perquè no conec profundament aquests anys la situació social. La meva responsabilitat és l’esportiva i allò altre se m’escapa. No estic en disposició d’encertar si opino. Tots volem que tot vagi bé. Mao Ye va explicar que es cometen errors en la gestió, tots els cometem a la nostra feina, s’està intentant corregir-los. Què es triga més del que volem? Possiblement sí, però no entraré a valorar aquesta situació, no li buscaré tres peus al gat. Prou tenim en l’aspecte esportiu per revertir aquesta sensació que es té de nosaltres per pensar en altres problemes. Seguiré intentant veure passar bombes sense que me’n toqui cap”.

Motius per creure que es pot guanyar a Santander

“Abans del partit puc explicar la il·lusió, l’ambició, l’ànim i la força que el tenim, però prefereixo valorar-ho demà quan guanyem. L’important és que actuem i que l’afició vegi que l’equip no es deixa anar. De vegades som una mica bipolars en el sentit futbolístic, de cop veiem una versió i després se’ns escapen coses mínimes, que son importants. De vegades, en els partits tenint bons minuts no hem pogut distanciar-nos al marcador”.

El partit contra el Racing de Santander

“Per guanyar, la primera, fer més gols que el rival. Després, intentar reconèixer i veure el què treballem la setmana al camp i en els anàlisi que fem en totes les fases del joc. Pots fer una bona o dues bones fases i falles en una i se t’en va el partit. Cal estar molt atents i amb els cinc sentits, i qui en tingui sis, doncs sis. Els rivals et castiguen si t’adorms cinc segons”.

“Conec el Sardinero i el Racing, hi he jugat sis mesos. Em van tractar fenomenal. Ciutat meravellosa i una afició molt fidel. Empenyen molt, el camp i el rival, és un equip molt impulsiu. Té capacitat de fer gols, en porten molts, arriben a l’àrea de moltes maneres perquè tenen talent i són eficaços. Partit en què ens hem d’apropar una altra vegada a la nostra millor versió, i aquesta és la que treballem setmana rere setmana. Hem de veure on podem fer mal al rival, així com fa gols també és un equip força golejat, intentarem fer-los mal portant el partit com sempre on volem nosaltres”.

Ramis no ha guanyat a domicili

“No hem fet bons partits fora de casa, o només hem mostrat alguns bons minuts. A Ferrol fem un partit seriós però quan tens opció d’avançar-te no ho aconsegueixes. No estem gestionant bé l’avantatge fora de casa. I ho hem de fer perquè gairebé sempre hem anat en algun moment per davant del marcador, excepte a Oviedo i els partits que no hem marcat, que hem empatat. Cal saber gestionar-ho, és qüestió de maduresa, i reconèixer el difícil que és guanyar a fora i ho hem de defensar molt millor. També hem fet coses bé fora de casa. És veritat que estem tenint millor rendiment a casa, en quant a joc i el tema emocional. Sabem que el partit és important i que el premi de tres punts pot situar-nos en posicions més a dalt de les que estem”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)