Espanyol

L'Espanyol no vol deixar de volar

Els de Pochettino esperen obtenir el setè triomf a casa i aferrar-se a la Champions

El tècnic blanc-i-blau es veu obligat a variar l'onze titular tres jornades després

L'Sporting té la mida presa als barcelonins, però arriba ferit i modificant el sistema

Volar ben alt. Això és el que vol continuar fent l'Espanyol, que des de l'inici d'aquesta temporada s'ha proposat instal·lar-se en la part més alta de la classificació.

Els de Mauricio Pochettino, situats quarts –posició que passi el que passi avui no perdran– afronten el setè partit del curs a casa amb la intenció de continuar amb el ple de victòries com a locals. De moment han aconseguit 18 punts de 18 possibles a Cornellà-el Prat i avui busquen un altre triomf que els refermi en la zona de lliga de campions. Els blanc-i-blaus, a més de estar intractables al seu terreny de joc, es troben en el moment més dolç de la temporada. Fa quatre partits que no perden –10 punts de 12 possibles– i avui sortiran a la gespa amb l'impuls anímic que els ha deixat la gran victòria al Vicente Calderón en el darrer compromís de lliga i la consecució de la copa Catalunya, un premi que els manté en la dinàmica guanyadora i optimista.

Després de tres jornades repetint alineació, Mauricio Pochettino es veurà obligat a fer modificacions en el seu onze. La lesió de Javi López en un dels entrenaments d'aquesta setmana permetrà el retorn al lateral dret de Javi Chica, que havia desaparegut de l'onze per culpa d'uns problemes a un genoll. Tampoc podrà actuar Joan Verdú, que acabava de marcar en els dos darrers partits de lliga però haurà de complir un partit de sanció per acumulació de targetes. En el seu lloc, a la mitja punta hi actuarà probablement Sergio García, un dels fitxatges d'aquest curs que encara no ha engrescat la parròquia espanyolista. La tercera cara nova en l'onze serà Víctor Ruiz, refet dels seus problemes musculars i que ha estat reemplaçat aquests tres darrers partits pel central del filial Jordi Amat.

Amb aquestes tres novetats, l'Espanyol –que no pot comptar amb Dátolo que era de permís a l'Argentina i no ha arribat a temps pels problemes de vols– intentarà fer una nova demostració de força en el seu estadi contra un Sporting que arriba ensorrat en la classificació i tocant els llocs de descens després d'haver encadenat sis partits sense guanyar –han sumat 2 punts de 18–. Els asturians, a més, que només han aconseguit dos punts a domicili –un empat a Saragossa i un altre a Almeria– també han tingut que modificar el seu pla de viatge i entrenaments a causa del tancament de l'espai aeri. L'Sporting va suspendre la sessió preparatòria d'ahir al matí per viatjar per amb autocar a Barcelona preveient que no podria volar a la tarda tal com pretenia. 861 quilòmetres després l'expedició asturiana va arribar a la Ciutat Comtal, on espera trencar avui la seva ratxa negativa de resultats i que ha obligat el tècnic a canviar de sistema. Preciado passarà de l'habitual 4-2-3-1 al 4-1-4-1 després d'haver mantingut també una llarga xerrada amb la plantilla aquesta setmana després de la de la darrera desfeta a El Molinón enfront la Real (1-3).

L'Sporting ha puntuat en les seves set darreres visites als blanc-i-blaus

M.R

L'Espanyol no venç al seu estadi l'Sporting des de la temporada 1991/92, en què es va imposar per 2-1. Des de llavors, els asturians han visitat set vegades els espanyolistes –només set perquè han estat deu anys a segona– i ha aconseguit tres victòries i quatre empats. Pochettino, per tant, que no ha guanyat ni com a tècnic ni com a jugador l'Sporting en cap de les seves visites a Sarrià, Montjuïc i Cornellà, avui té un al·licient més al marge de mantenir la seva imbatibilitat a Cornellà-el Prat aquest curs. L'Sporting, a més, fa dues temporades va ser el botxí de Tintín Márquez. La victòria per 0-1 a Montjuïc en la jornada 13 va suposar el comiat del llavors tècnic espanyolista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)