Internacional

Argentina

River-Boca, desenllaç a distància

El Bernabéu és el marc aquest vespre de la tornada de la Libertadores entre River i Boca

Un aficionat del River ens explica com ho viurà

Brian agafarà un bus a primera hora. La família li feia la punyeta pel fet de no poder anar al Monumental

Brian té 27 anys i és de Buenos Aires. Després de voltar per Europa, es va sentir com a casa a Barcelona i va decidir que hi estudiaria un màster. Només hi ha una cosa que el cremava per dins: una final de la Libertadores River Plate-Boca Juniors i ell a milers de quilòmetres de distància. En l’anada va intentar fer minvar el desencís apuntant-se amb una penya dels millonarios. Asado per sopar, entrada la nit, i després a un local del Poblenou per seguir l’anada. La violència va comportar la vergonya nacional i el trasllat de la tornada a Madrid. Més a prop. Avui diumenge a dos quarts de nou (Vamos Movistar) el Santiago Bernabéu serà l’escenari del duel entre els dos clàssics argentins.

Així, Brian agafarà a primera hora del matí un bus cap a Madrid. “Era l’opció més barata i no hi ha plata”, explica. Pensava que seria impossible trobar entrada, però a través de familiars a Buenos Aires en va aconseguir una per 80 euros. El Bernabéu s’ha dividit en tres zones: la de River, la de Boca i la neutral. “Estaré a la de River, òbviament. La neutral? Com pot haver-hi algú neutral en un partit així?” Avui viurà un partit històric. I en directe. La família li feia la punyeta i li enviava missatges perquè no podia anar a la tornada al Monumental de Buenos Aires. Ironies del destí, qui al final hi podrà assistir serà ell perquè des de principis d’octubre està instal·lar a Barcelona. Madrid queda més a prop.

Amb tot, Brian serà un més dels milers d’aficionats argentins que viuran un River-Boca a Madrid. Cinquanta-vuit anys després, els dos gegants argentins es troben en una final així. “Hi ha més d’un milió d’argentins a Europa i 350.000 a Madrid. Cap país sud-americà té tants argentins com Espanya”, recorda el president de la Conmebol, Alejandro Domínguez, un dels impulsors de la decisió de suspendre el duel de tornada al Monumental i endur-se’l a l’estranger. Va ser escopit i amenaçat. Ell i milions de persones tenen ganes que la “final de la vergonya” deixi d’anomenar-se així i la final de la Libertadores se centri en el futbol. Que importi la pilota. Que tot giri al voltant de com es resol després del 2-2 a La Bombonera. Els primers de moure’s ahir van ser els seguidors de Boca, anant a l’hotel dels seus. Set furgonetes de la policia els acompanyaven per si de cas. El relleu, a primera hora de la tarda amb els de River omplint la Puerta del Sol per desplegar-hi una bandera gegant. Que hi hagi pau. Com Brian i el conegut de la família que, malgrat ser de Boca, l’ha convidat a fer-hi nit. El clàssic argentí, al Bernabéu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)