1a divisió

El futbol plora la mort de José Antonio Reyes

Dol. Mor un il·lustre del sevillisme, a 35 anys, en un fatídic accident de trànsit. Reyes, ara a l’Extremadura, havia jugat també a l’Arsenal, el Real Madrid, l’Atlético, el Benfica i l’Espanyol, entre altres equips

Commoció en el món del futbol per la mort de José Antonio Reyes en un fatídic accident de trànsit. El futbolista, de 35 anys, va perdre la vida ahir, dissabte, després que el seu vehicle, un Mercedes Brabus S550, va sortir de la carretera i es va incendiar. Cap altre vehicle va estar implicat en l’accident. Reyes circulava en direcció a la seva Utrera natal des d’Almendralejo, després d’entrenar-se amb l’Extremadura. El futbolista no havia estat convocat per al partit contra el Cadis d’aquesta jornada i es dirigia a casa seva. Els fets es van produir a tres quarts de dotze del migdia. Reyes anava acompanyat de dues persones més: l seu cosí Jonathan Reyes, de 23 anys i mort també a l’acte, i Juan Manuel Calderón, també cosí seu, que va ser traslladat encara en vida però en estat molt greu a l’hospital universitari Virgen del Rocío de Sevilla amb cremades en el 60% del seu cos.

El Sevilla habilitarà avui una capella ardent a l’estadi Ramón Sánchez Pizjuán, que estarà oberta de les quatre de la tarda a les nou de la nit, per tal que tots els sevillistes i aficionats del futbol en general puguin dir el seu últim adeu a una llegenda del club de Nervión. L’Ajuntament d’Utrera ha declarat dos dies de dol en memòria de Reyes i la federació espanyola de futbol (RFEF) i la lliga (LFP) han acordat suspendre tots els partits de segona divisió previstos per avui i els ha ajornat a dimarts (21 h).

No es van fer esperar les mostres de condol per part de tot el món del futbol tan bon punt la notícia es va fer pública. Un dels primers a lamentar la tragèdia va ser el Sevilla, el club del seu cor. “Sang de la nostra sang, fill i símbol de Nervión. Llegenda eterna. No hi ha consol per a aquest dolor. No t’oblidarem mai, José Antonio”, va publicar el club andalús en el seu compte oficial de Twitter. Lògicament també va ser forta la sacsejada entre la família de l’Extremadura UD, el seu actual equip. Ahir, a les vuit del vespre, el club i els aficionats van fer-li un homenatge a Reyes a la porta 19 de l’estadi Francisco de la Hera.

Carrera dilatada

El 30 de gener de l’any 2000 José Antonio Reyes es convertia, a només 16 anys, en el futbolista més jove de tota la història del Sevilla a debutar amb el primer equip andalús. Va ser a la Romareda contra el Saragossa. Reyes també és el futbolista amb més títols guanyats d’Europa League, dos amb l’Atlético (2010 i 2012) i tres amb el Sevilla (2014, 2015 i 2016). En el seu extens palmarès també té una supercopa d’Europa i una copa Intertoto amb l’Atlético, una lliga espanyola amb el Real Madrid, una lliga anglesa, una FA Cup i la Community Shield amb l’Arsenal i una copa de la lliga amb el Benfica. El passat 18 de maig va jugar el seu darrer partit com a professional. Va ser al camp de l’Alcorcón. Se’n va un gran futbolista.

Sang de la nostra sang, fill i símbol de Nervión. Llegenda eterna. No hi ha consol possible. No t’oblidarem
Sevilla Futbol Club
Destrossat i enfonsat. No em puc creure que ens hagis deixat. El teu record serà sempre etern, capità
Joaquín Caparrós
Sento tal buit dins meu que és difícil explicar-ho. He perdut un amic, un company amb el qual he crescut
Jesús Navas
Germà, només Déu sap per què se t’ha emportat tan aviat. Estaràs en el meu cor. Descansa en pau, ‘manito’
Iván Rakitic
Tenim l’ànima encongida i el cor trencat per la notícia d’avui. Preguem una oració sincera per la seva ànima
Extremadura UD
Notícia impossible de digerir. Déu meu. Quina banda esquerra fareu Antonio [Puerta] i tu allà dalt
Monchi
És un dia trist per a la família perica. Volem expressar el nostre condol als seus familiars i al Sevilla FC
RCD Espanyol
Volem expressar el nostre condol per la mort de José Antonio Reyes, un jugador brillant i carismàtic. Que descansi en pau
FC Barcelona
Meravellós jugador, magnífic company i ésser humà excepcional. Força a tota la família en aquests moments
Thierry Henry
No m’ho puc creure. Una tragèdia. Avui tots correm per la banda esquerra al teu costat. Descansa en pau, amic
Joaquín Sánchez
Estic devastat per la notícia. Tot l’ànim als seus familiars per part de la família de l’Arsenal. Sempre estarà al nostre cor
Arsène Wenger
Trencat. Destrossat. No tinc paraules. Tot el meu afecte a la família. Sempre et recordaré, amic. Descansa, germà
Sergio Ramos

Reyes coneixia perfectament aquella via

El punt del sinistre va ser a l’autovia A-376, de Sevilla a Utrera, a l’altura del terme municipal d’Alcalá de Guadaira. El vehicle va sortir de la via per causes que la policia encara investiga i va acabar cremat per les flames. (Foto: EFE)

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)