1a divisió

Un primera de menys pes

El trofeu Costa Brava. El Montpeller, sisè classificat de la lliga francesa la temporada passada, serà el convidat del Girona en la 43a edició, el dissabte 3 d’agost (20.30 h)

La presència del Manchester City fa dos estius i la del Tottenham l’anterior mostraven l’aposta del Girona per revalorar el Costa Brava, un trofeu amb molta història que havia viscut una època fosca i més d’una interrupció. Després de dos equips d’altíssim nivell en el panorama europeu, el convidat tornarà a ser un equip de primera divisió, però amb un rang inferior. És el Montpeller, que serà el visitant en l’estrena de l’equip de Juan Carlos Unzué a l’estadi de Montilivi. El duel, amb el 43è títol del trofeu Costa Brava en joc, es disputarà a l’estadi el dissabte 3 d’agost (20.30 h). El club posarà entrades a la venda a partir de 9 euros, amb preu especial per als socis.

El Montpeller Hérault Sport Club serà el setè convidat de primera divisió de les últimes vuit edicions del Costa Brava. El conjunt occità, dirigit per Michel Der Zakarian, va acabar en el sisè lloc la Ligue 1 la temporada passada, amb Gaëtan Laborde i Andy Delort com a màxims golejadors. Acaba d’incorporar un dels migcampistes que millor han rendit a la lliga francesa, Téji Savanier, pel qual han pagat 9,5 milions d’euros al Nimes Olympique. Per al Montpeller, la visita a Montilivi representarà l’última prova abans de començar la lliga, el cap de setmana següent, contra l’Stade Rennais.

El Girona tornarà a enfrontar-se al Montpeller, amb el qual va jugar un partit amistós a Riudarenes aprofitant una aturada de la competició –l’octubre del 2017– en la temporada de l’estrena a primera. El conjunt blanc-i-vermell va guanyar (3-2) en un partit en què Pablo Machín va alinear els futbolistes amb menys minuts. De fet, Marlos Moreno va ser el protagonista, amb dos dels tres gols. L’altre el va marcar Portu.

El Montpeller és el tercer rival de la pretemporada que ha confirmat el Girona. L’estrena serà contra el Bournemouth, el 20 de juliol, en un duel que es disputarà a l’estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona (20 h). Durant l’estada a Manchester, l’equip visitarà el Pride Park Stadium del Derby County, el 25 de juliol (19.45 h). També té previst jugar un altre amistós el dia 27, abans de tornar cap a casa, tot i que encara no ha confirmat contra quin rival.

AMB RELACIÓ

El Girona ja va fer un amistós contra el Montpeller en una aturada de l’estrena a primera

NO TAN CRIDANER

El rival és d’un perfil inferior als dos anteriors, el Tottenham i el Manchester City

MÉS RODATS

2012: GIRONA-SEVILLA (1a)
0-1
2013: GIRONA-ESPANYOL (1a)
0-2
2014: GIRONA-LLAGOSTERA (2a A)
1-0
2015: GIRONA-ESPANYOL (1a)
3-0
2016: GIRONA-OL. MARSELLA (1a)
0-2
2017: GIRONA-MANCHESTER CITY (1a)
1-0
2018: GIRONA-TOTTENHAM (1a)
4-1
8 de juliol:
arrencada amb proves físiques
20 de juliol:
Girona-Bournemouth (Lluís Companys)
21 de juliol:
comença l’estada a Manchester
25 de juliol:
Derby County-Girona
27 de juliol:
amistós amb rival per confirmar
28 de juliol:
acaba l’estada a Manchester
3 d’agost:
Girona-Montpeller (trofeu Costa Brava)
Els occitans, que acaben de pagar 9,5 milions per Savanier, viuran a Girona l’últim test
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)