1a divisió

Un Sevilla ‘citius, altius, fortius’

1a divisió. En el seu retorn al conjunt andalús, Monchi ha revolucionat la plantilla aquest estiu amb un objectiu clar: augmentar el nivell físic de l’equip de Lopetegui

Monchi ho tenia clar quan va arribar, encara amb la temporada passada en joc, i amb l’obertura del mercat de fitxatges, la seva època predilecta, ha anat per feina. “Vull un equip amb físic i qualitat”, va expressar el de San Fernando a finals d’abril. Posava la lupa, així, sobre un dels hàndicaps que expliquen la no classificació per a la Champions League del conjunt del Nervión: la debilitat física. Monchi, en el seu retorn a Sevilla, sabia que havia de fer uns quants canvis a la plantilla després del projecte fallit de Pablo Machín a la banqueta, i la revolució s’ha encaminat cap aquí: un Sevilla citius, altius, fortius, un lema que va utilitzar Pierre de Coubertin per als Jocs Olímpics i que podria replicar Monchi aquest estiu, en què ha intentat pal·liar amb els fitxatges les debilitats mostrades pel conjunt sevillista el curs passat.

Així, la capacitat atlètica ha estat una característica comuna entre la majoria de les deu incorporacions que ha fet aquest estiu el conjunt sevillà, un dels equips que més s’han mogut en el mercat després del retorn de Monchi. Els destins del Sevilla i del de San Fernando estaven cridats a tornar-se a encreuar i, amb el prestigi i la confiança intactes, el director esportiu no ha trigat a deixar-hi el seu segell.

‘Made in Monchi’

“Estic mirant si comprar-me un apartament a l’aeroport, em sortiria més barat que el pàrquing”, deia fent broma el director esportiu del conjunt andalús en la presentació del migcampista Gudelj, la darrera incorporació del mercat. I és que l’arribada de futbolistes ha estat una constant en les últimes setmanes, tots amb un clar segell Monchi: futbolistes de perfil baix i amb un gran marge de creixement en una lliga gran com l’espanyola.

Tot i el notable trànsit de futbolistes, però, encara falta completar la porteria amb l’arribada d’un sentinella que faci competència a Vaclik –Sergio Rico té un peu i mig fora després de passar ja el curs passat cedit al Fulham–. També caldria un extrem dret i potser un lateral per a la mateixa banda i, sobretot, dinamitzar l’operació sortida. “La situació és clara: fa uns 45 dies que vam parlar amb els jugadors amb els quals no comptem per al nostre projecte. Però no regalarem res a ningú. Ha d’arribar una oferta que ens sembli satisfactòria”, va explicar Monchi, que sap, però, que ha d’alleugerir com sigui una plantilla que ara mateix encara té més d’una trentena de jugadors tot i la marxa d’Aleix Vidal a l’Alavés. Malgrat que s’entrenen amb normalitat a les ordres de Lopetegui, no compten per al director esportiu Rico, Corchia, Arana, Kjaer, Sergi Gómez, Amadou, Roque Mesa, Ben Yedder ni Nolito.

ELS FITXATGES

10
incorporacions
ha fet el Sevilla en aquest mercat d’estiu, impulsat pel retorn de Monchi als despatxos.

D’ALÇADA

La potència física ha estat el denominador comú en la majoria d’arribades

OPERACIÓ SORTIDA

Després de tots els fitxatges, el Sevilla s’haurà de centrar ara a alleugerir la plantilla
Jules Koundé 1,80 m
Defensa central (Girondins Bordeus)
Diego Carlos 1,86 m
Defensa central (Nantes)
Reguilón 1,78 m
Lateral esquerre (Madrid)
Joan Jordan 1,85 m
Migcampista (Eibar)
Fernando 1,83 m
Migcampista (Galatasaray)
Nemanja Gudelj 1,87
Migcampista (Guangzhou)
Óliver Torres 1,75 m
Mitjapunta (Porto)
Lucas Ocampo 1,87 m
Extrem esquerre (O. Marsella)
De Jong 1,88 m
Davanter (PSV)
Dabbur* 1,82 m
Davanter (Salzburg) *Fitxatge tancat abans de l’arribada de Monchi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)