Internacional

Copa Libertadores

La travessia de Jesus

Després d’haver perdut dues finals continentals amb el Benfica, el tècnic lisboeta buscarà la glòria a l’altra banda de l’Atlàntic amb el Flamengo

Zico: “El Flamengo fa el millor futbol del Brasil. Jesus ha entès el que vol l’aficionat”

Com Jürgen Klopp ara fa uns mesos, a Jorge Jesus (Amadora, Portugal, 1954) li va tocar asseure’s davant els micròfons i quasi justificar-se per haver arribat a una final continental. “Les dues que ha disputat anteriorment les ha perdut”, li van recordar de forma automàtica. “Però aquí les finals les perd qui les juga”, va replicar el veterà preparador portuguès, un entrenador fet a si mateix, “autodidacta” segons es defineix, però maldestre amb els idiomes, fet que l’ha dut a renunciar a dirigir en alguns indrets del futbol europeu per acabar emprenent una travessia a l’altra banda de l’Atlàntic per agafar les regnes d’un gegant com el Flamengo, O mais querido del futbol brasiler.

Sorgit dels carrers de la humil Amadora per acabar comandant el Benfica a tres títols de lliga, però amb la taca d’haver caigut en les dues finals d’Europa League que va disputar, el controvertit preparador lisboeta ha caigut a la volcànica Rio de Janeiro com un tro. En menys de cinc mesos, les tribunes del Maracanã ja tenen algun doble seu, hi ha cantants de samba que li dediquen cançons de gratitud i el que és més important: el Flamengo guanya. I ho fa amb estil, amb un futbol desinhibit que el té al capdavant del Brasileirão i el que és encara més important, a la seva primera final de la copa Libertadores. La primera en 38 anys. I és que l’última vegada que el mengão va estar a les portes de la glòria continental, era encara Zico qui duia la samarreta número 10. Reconegut amant de la selecció brasilera del 1982 i també del futbol del conegut com el Pelé Blanc, Jesus ha retornat a un dels equips amb més aficionats del planeta, la força d’un futbol ofensiu, de rauxa, aprofitant el cabal d’una plantilla farcida de talent, des de Diego Alves fins a Gabigol, passant per futbolistes contrastats com Rafinha o Filipe Luís o el bon present d’altres com Bruno Henrique o Willian Arão. “El Flamengo fa el millor futbol de tot el Brasil. Jorge Jesus ha entès el que vol l’aficionat, jugar per guanyar, amb un joc ofensiu”, ha elogiat Zico. “Ha arribat i en poc temps ha entès el que significa el Flamengo. És una persona que es dedica plenament a tot el que fa i que ens demana que disfrutem. I estem disfrutant”, ha replicat també Bruno Henrique.

Des de la desembocadura del Tajo fins a la badia de Guanabara, Jorge Jesus ha desembarcat al Brasil amb el futbol de toc i la proposta amb què va dur el Benfica a les portes de trencar l’embruix de Béla Guttmann. En el desenllaç, sempre li va tocar creu. Ara, el 23 de novembre en la final contra el River Plate, pot canviar el seu destí i quedar per sempre en el cor d’una de les aficions més apassionades del planeta.

27
partits
ha dirigit Jorge Jesus el Flamengo: n’ha guanyat 19, ha empatat en sis ocasions i tan sols ha caigut derrotat en dues.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)