1a divisió

L’Athletic torna a la final de la seva competició predilecta

Copa. Tot i caure derrotat, el gol de Yuri a les acaballes fa valer la superioritat del conjunt basc, que jugarà el partit pel títol per 38a vegada

GRANADA 2 (2) athletic 1 (2)

GRANADA:Rui Silva; Foulquier (Fede Vico, 84’), Víctor Díaz, Germán, Domingos Duarte, Neva (Antoñín, 84’); Gonalons, Herrera (Yan Eteki, 60’); Puertas, Machís i Carlos Fernández.ATHLETIC CLUB:Unai Simón; Capa (Ibai, 59’), Yeray, Núñez, Íñigo Martínez, Yuri; San José (Aduriz, 79’), Vesga; Raúl García, Muniain (Sancet, 92’) i Williams.GOLS:1-0 (48’) Carlos Fernández. 2-0 (76’) Germán. 2-1 (81’) Yuri.ÀRBITRE:Del Cerro Grande.T.G.:al local Germán; i als visitants Yeray i Vesga.PÚBLIC:22.000 espectadors a Los Cármenes.

Descavalcat per motius econòmics de la lluita pels títols de lliga en l’etapa moderna, l’Athletic Club manté, com pot, el seu idil·li amb la copa. Les dificultats esportives que ha passat en el segle XXI –acostumat a ser un habitual en els llocs capdavanters de la taula durant una bona part del segle XX– no es corresponen amb el magnetisme que sent amb el torneig del KO. Aquesta atracció va aparèixer ahir a Los Cármenes quan tot estava perdut, i Yuri, del no-res, va iniciar una cavalcada que va acabar en un xut ras al fons de la xarxa i en la 38a final de copa que disputarà l’Athletic Club. La del 2020, a la Cartuja de Sevilla el 18 d’abril, serà inèdita amb el derbi basc contra la Real Sociedad.

Els de Garitano van fer valer el valor doble dels gols a domicili (van guanyar per la mínima a San Mamés) en un partit amb un primer temps molt intens, sense un dominador clar. Els bascos van intentar desequilibrar la balança amb tres ocasions clares, superat l’equador de la primera part, que no van arribar a bon port. El Granada també es va poder avançar amb una jugada a pilota aturada que Williams va salvar a la línia de gol.

Només començar el segon temps, Carlos Fernández va encertar amb la diana després d’un centre precís de Machís. La reacció de l’Athletic va ser en un llançament de falta desviat per poc de Yuri però els locals van prémer l’accelerador. Primer amb oportunitats franques de Neva, Machís i Germán, i després en un servei de córner que el central va enviar al fons de la porteria.

Sense la possibilitat de pròrroga, a l’Athletic només li quedava apel·lar a l’heroica del gol a domicili en el darrer quart d’hora per passar. I el va aconseguir en un xut ras de Yuri després d’una passada perfecta de Vesga.

ELS VESTIDORS

És un dia per estar molt orgullós i d’alguna manera feliços tot i l’eliminació
Diego Martínez
entrenador del granada
L’equip té dos collons. Després del que hem passat en la copa, hem tret fruit d’on no n’hi havia
Gaizka Garitano
entrenador de l’athletic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)