1a divisió

Enredats amb les dates

Calendari. Iker Casillas proposa acabar aquesta temporada a l’hivern i en l’any natural. Tebas li replica: “Què passaria amb els contractes i les TV?”

El gran interrogant sense resposta d’aquests dies de confinament és quan es reprendran les competicions esportives. El centre del debat està en la lliga de futbol professional de primera i segona divisió. És la competició esportiva que mou més diners arreu de l’Estat i els interessos econòmics són molt potents. Aquí, des de moltes bandes, s’intenta buscar un escenari o una situació per acabar la temporada. La crisi del coronavirus ha dinamitat el curs i els dirigents esportius busquen diferents solucions per adaptar la competició a la data en què les autoritats sanitàries permetin tornar a disputar els diferents tornejos.

Ara mateix, concretar una data de retorn és impossible. Les dates més optimismes que parlaven de tornar a jugar al maig ja comencen a saltar enlaire i ara surten altres solucions imaginatives. Iker Casillas, candidat a la presidència de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), ha plantejat reprendre la temporada ajornada per la pandèmia del coronavirus en tres o quatre mesos, si hi ha llum verda de Sanitat. El porter ha suggerit acabar el curs al desembre, mes fins al qual quedarien postergades les finals de copa i de la Champions i l’Europa League. D’aquesta manera, segons el porter, el futbol s’adaptaria a l’any natural i per tant s’emmotllaria al calendari del mundial de Qatar 2022, que se celebrarà al novembre. “Com soluciones les dates de futbol europeu? Anul·les la temporada? Portes la competició a l’any natural? És a dir, si tot torna a estar bé en tres o quatre mesos, jugar el que resta i posar finals coperes i de Champions i Europa League al desembre. El pròxim mundial és el novembre del 2022. Ajustos”, va escriure el porter a Twitter.

El president de LaLiga, Javier Tebas, no va trigar a respondre mitjançant la mateixa xarxa social. “Ja s’han assenyalat noves dates que ens permetran acabar la temporada. Retardar el final i començar amb any natural suposa perdre una temporada. Què passaria amb els contractes de TV, dels jugadors, signats per a diverses temporades, que suposen milers de milions d’euros”, deia el mandatari de la patronal. LaLiga i diversos clubs volen continuar jugant de qualsevol manera. Ara mateix aquesta possibilitat, si és que s’arriba a donar, serà només a porta tancada i sense públic. Però tothom vol respostes fiables per esvair el neguit d’una davallada d’ingressos. De fet, el president de la UEFA, Aleksander Ceferin, va fer ahir un comunicat per matisar unes declaracions seves de dissabte tot insistint que “no hi ha dates concretes” per acabar les competicions de Champions i Europa League. En principi havia dit que la data límit era el 3 d’agost, però ara se n’ha desdit. De fet, aquesta decisió només està en mans de les autoritats sanitàries de cada estat, com també deixa clar el comunicat.

L’AFE critica els ERTO de la lliga

Així doncs, més foc d’encenalls en unes cabòries i neguits infinits per buscar dates per jugar la lliga. La competició encara no té cap data de retorn i el fantasma de cloure la temporada sense acabar de jugar-la comença a agafar forma. A més, els futbolistes, mitjançant el seu sindicat, l’AFE, van fer ahir un comunicat en què remaquen que la competició de futbol no ha de reprendre’s fins que les autoritats sanitàries ho autoritzin i que el més important és la salut dels jugadors. En el mateix comunicat, el sindicat critica l’actitud de LaLiga de fomentar els ERTO i es pregunta on és ara el matalàs financer de LaLiga o el seu control de despesa per una competició que no està suspesa sinó ajornada per una situació temporal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)