1a divisió

L’AFE frena les intencions de la lliga

Coronavirus. L’associació de futbolistes ha emès un comunicat després de reunir-se amb els capitans de Primera i Segona Divisió. El sindicat ha manifestat que la competició no hauria de reprendre’s fins que les autoritats sanitàries ho autoritzin

L’AFE ha emès un comunicat després de reunir-se amb els capitans de Primera i Segona Divisió. Aquestes reunions, que s’han fet via telemàtica, ha servit per traçar la línia del sindicat de futbolistes respecte a diverses qüestions. La principal és que la lliga no hauria de reprendre’s fins que les autoritats sanitàries ho autoritzin. Aquests són els cinc punts del comunicat.

1.- Els futbolistes de Primera i Segona Divisió volem manifestar que sent conscients de la situació que estem vivint, afirmem que en totes les reunions mantingudes la primera preocupació i exigència és la salut, i que la competició no ha de reprendre’s fins que les autoritats sanitàries ho autoritzin.

2.- Respecte al calendari de la competició, queda supeditat a les decisions de les autoritats sanitàries. Des de AFE s’exigirà una decisió als efectes. Queda tot condicionat a la salut individual i a la protecció de la salut pública, la de tots els ciutadans i ciutadanes d’aquest país.

3.- La volta a la competició, que suposa la volta als terrenys de joc i als nostres vestuaris, requerirà d’un protocol que determini l’existència d’un coordinador de prevenció de riscos i especialista en pandèmies, que garanteixi la seguretat sanitària a tots els operadors que actuen en l’àmbit del futbol.

4.- Quant als ERTES, resulta estrany que des de LaLiga se secundi els mateixos, tenint en compte que el control econòmic, i la ben sanejada economia predicada des de la patronal, en relació als clubs, no ha suposat un matalàs per a una situació temporal de dos mesos, sent conscients que la competició ha estat suspesa i no cancel·lada. I tenint en compte que els propis clubs i els jugadors individualment estan arribant a acords pel que fa als salaris. El que no farem els futbolistes és que es deixin de garantir els nostres drets laborals

5.- Per a finalitzar, els que avui subscrivim aquest document estem tan compromesos amb aquesta societat que volem deixar clar que la volta a la competició no ha de fer-se sense una decisió expressa de les autoritats, perquè no es tracta del futbolista, sinó de tot el seu entorn. I en aquest sentit, si hem de dur a terme una iniciativa en el Congrés dels Diputats, el farem. La salut ha de ser cosa de tots.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)