Internacional

Vot unànime dels clubs de la Serie A i la Premier a favor d’acabar la temporada

Futbol. Els equips de la lliga italiana i la lliga anglesa pressionen per tornar a la competició i, a la Bundesliga, tres membres del Colònia donen positiu

Els 20 clubs de la lliga italiana van reunir-se ahir de manera telemàtica i van aprovar per unanimitat intentar acabar la temporada 2019/20. Tots els clubs van votar a favor d’aquest escenari, amb el clar objectiu que els operadors televisius paguin l’última quota corresponent als drets que queda pendent. La votació dels clubs xoca directament amb les paraules del ministre d’Esports d’Itàlia, Vincenzo Spadafora, que aquesta setmana deia que el més sensat que podien fer tots els equips era “començar a pensar ja en la temporada vinent”. La federació italiana continua en contacte permanent amb els clubs i el govern per trobar una entesa per seguir amb la competició. Gabriele Gravina, president de la federació, treballa des de fa dies en un protocol mèdic per tornar als entrenaments que el govern ara mateix encara considera “insuficient”. I és que el risc que la lliga es pugui suspendre com ha passat amb la Ligue1 i l’Eredivisie continua sent també una possibilitat real. Tot i això, Gabriele Gravina ho té clar: “Em nego a signar el tancament de la Serie A”, avisa. Ara, el suport dels 20 clubs és una arma de pressió important contra els obstacles que per ara fixa el govern.

Anglaterra

En la Bundesliga ja fa dies que els clubs han tornat als entrenaments i el futbol espanyol ho farà la setmana vinent. A Portugal hi ha via lliure per tornar a la competició a finals de mes i a Itàlia s’han marcat l’objectiu d’obrir de nou les ciutats esportives a partir del 18 de maig si es compleixen tots els indicadors.En la Premier l’aposta també és acabar la temporada. Ahir hi va haver una reunió en aquest sentit i els clubs, com a Itàlia, hi van votar a favor. “La lliga i els clubs estan considerant els primers passos cap endavant i només tornaran a entrenar-se i a jugar amb l’orientació del govern, amb l’assessorament mèdic d’experts i després de consultar amb jugadors i entrenadors. Els clubs han confirmat el seu compromís d’acabar la temporada, mantenint la integritat de la competició i amb el suport del govern”, diu el comunicat emès per la Premier. El 12 de juny és una de les dates que sonen amb més força amb vista a un possible retorn.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)