Espanyol

Durán: “Volem tornar a Europa i que l’estadi s’ompli”

Junta d’Accionistes. “Els diners han d’estar a la gespa. Cal tornar als bàsics”, diu el conseller delegat de l’Espanyol que parla de l’actual oxímoron del club. “Es dona la paradoxa que la pitjor classificació esportiva té el millor exercici econòmic

El conseller delegat de l’Espanyol, Josep María Durán, ha fet un relat de l’últim any viscut marcat pel descens a segona i com ha afectat la pandèmia. “Aquest exercici ha estat marcat per la COVID però el deficient rendiment esportiu. Es dona la paradoxa que la pitjor classificació esportiva té el millor exercici econòmic”, ha dit alhora que ha explicat com el club ha canviat la seva gestió. “El club s’havia reforçat econòmicament, però la gestió no era bona i calia canviar el model de gestió unificant les dues direccions generals. L’aposta i el compromís de Rastar amb el club augmenta com l’inversió de 50 milions d’euros”, ha remarcat. En aquest sentit, ha detallat que el curs anterior el club va fer la inversió en fitxatges més gran de la seva història. “En el mercat d’hivern ja vam començar a treballar amb una inversió de 42 milions d’euros i amb els de l’estiu ha pujat fins a 64 milions. La inversió més gran de la història”. El mandatari també ha explicat que la gestió del club es fonamenta en dos eixos estratègics: la parcel·la esportiva i els aficionats. “El rendiment del primer equip. Els diners han d’estar a la gespa. Cal tornar als bàsics i el segon eix, els nostres aficionats. Hem superat tots els grans moments gràcies als nostres seguidors. Aquests dos eixos han de venir d’una bona gestió econòmica, esportiva i social”. I té clar que cal revertir la situació perquè tots dos eixos vagin de la mà. “Els resultats primers que hem d’aconseguir són èxits esportius. El primer: pujar a primera. Aquests èxits augmenten la fidelització dels nostres aficionats i això retroalimentarà la nostra economia. Un cercle virtuós cap a on volem anar”.

El jerarca també ha desgranat que hi ha quatre pilars amb què treballen: Patrimonial, social, econòmic i immobiliari. “Tenir un estadi modern i pagant, ens dona molts avantatges i el patrimoni immobiliari és imprescindible per créixer” i respecte al patrimoni esportiu té clar cap a on han d’anar el club. “És un dels nostres problemes i és una assignatura pendent que hem de revertir. El patrimoni esportiu que tenim no ens va permetre competir al màxim nivell els últims anys. El nostre valor de mercat està en els 124 milions tot i el descens. Serà un 20 o 30% més l’any que ve. Els que estan competint a Europa tenen patrimoni de 250 i 300 milions”, va advertir, deixant clar que aquest ha de ser l’objectiu de l’entitat”.

Per últim, Durán s’ha mostrat optimista. “Totes les àrees del club treballen en l’ascens i quan això passi avançarem. Volem tornar a Europa i que l’estadi s’ompli”, ha reblat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)