Barça

Font: “Xavi no és propietat de la meva candidatura”

Eleccions. L’aspirant a la presidència convida la resta de precandidats a comptar amb l’entrenador de l’Al-Sadd, “perquè és patrimoni del Barça”

Víctor Font va atendre cara a cara la premsa en un acte a la seu electoral de Sí al Futur, situada a l’Hotel Olivia del carrer Balmes de Barcelona, que va quedar inaugurada ahir al migdia. El precandidat va insistir a parlar de projecte més que de noms i va enviar un missatge a la resta d’aspirants a la presidència del Barça: no té un acord d’exclusivitat amb Xavi Hernández. “Xavi té una clàusula Barça en l’últim contracte que va signar amb l’Al-Sadd. El nostre projecte compta amb ell com a home de club i no com algú que compleix una funció d’entrenador. S’han de crear les condicions al club perquè no passi com amb Pep Guardiola i pugui aportar el seu talent en els pròxims deu anys. Xavi no és propietat d’aquesta candidatura. Mai li demanaré un acord d’exclusivitat. Tots els precandidats haurien de dir que volen comptar amb ell”, va manifestar en aquest sentit.

Per combatre la crisi esportiva, Víctor Font creu que és prioritari no pensar a curt termini. “És imprescindible que, al més aviat possible, es munti l’estructura del model esportiu, de dalt a baix. Sé que tothom pensa en el pròxim partit, en Koeman... Però el que és més important és que es determini el projecte esportiu. No es pot improvisar, no es pot anar amb la bandera d’un nom. Cal implementar una estructura. Jo tinc un projecte en què totes les peces encaixen”, va assegurar.

No va voler revelar si comptaria amb Koeman, en cas de sortir escollit, però va tenir bones paraules per a l’holandès: “Koeman és l’ídol de tots. Se li ha d’agrair el que està fent: s’ha trobat una plantilla descompensada, sense un projecte, amb una economia en mal estat...” Es va mostrar confiat que Messi no negociarà el seu futur al mes de gener, abans de la celebració de les eleccions: “No hi ha cap dada objectiva que faci pensar que Messi no esperarà el nou president. S’estima el Barça com qualsevol de nosaltres. La inestabilitat actual no ajuda, però queden 40 dies perquè tot això s’acabi. Se li ha de fer veure que hi ha un projecte, il·lusionant i competitiu.”

Tot i que no va voler donar noms, va deixar anar que Haaland és “una bogeria”. Del seu principal rival, Joan Laporta, va dir: “Li fa molta il·lusió tornar a ser president i per això no hi va haver manera de trobar l’encaix entre dues maneres molt diferents de veure el club.” De Jordi Roche i Juan Rosell, que no han fet el pas de presentar-se a les eleccions, va afirmar: “Van veure que no estaven a punt i no tenien un projecte per oferir als socis.” I sobre les pizzes i els tatuatges que ofereix Jordi Farré als socis que signin per la seva candidatura, va etzibar: “Tot és respectable, però la gravetat de la situació del club fa que hàgim de convèncer els socis amb idees i propostes.”

Teresa Andreu i Joana Barbany, dues dones en el projecte de Font

En l’acte d’ahir, Víctor Font va presentar Joana Barbany i Maria Teresa Andreu, dues conselleres que formaran part de la seva directiva si surt escollit president del FC Barcelona. Barbany (Barcelona, 1973) és directora general de Societat Digital del Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat i s’ocuparia de l’àmbit digital. Andreu, que va ser directiva del Barça entre 2000 i 2003, amb Gaspart, i és una de les pioneres del futbol femení, es dedicaria a l’àrea esportiva i de relacions institucionals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)