1a divisió

El Real Madrid porta Javier Tebas als tribunals

1a divisió. El conjunt blanc, a més d’anar en contra del president de la lliga, també va acordar en junta directiva executar accions legals en contra del fons d’inversió CVC i el seu president

Tira endavant la guerra que el Real Madrid sembla disposat a emprendre en contra del president de la lliga, Javier Tebas, contra el qual es querellarà de manera oficial després d’acordar-ho en la junta directiva celebrada ahir. “El club ha acordat per unanimitat executar accions legals tant civils com penals en contra del president de la lliga”, va assenyalar la institució en un comunicat en què també va anunciar la mateixa mesura en contra del responsable del fons CVC, Javier de Jaime Guijarro, i en contra del mateix fons d’inversió, amb el qual la lliga ha arribat a un principi d’acord per a la injecció de 2.700 milions d’euros que han de repercutir en els clubs, però que tant el Barça com el Real Madrid no veuen amb bons ulls, ja que els comportaria renunciar al projecte de la Superlliga que ara mateix comanden juntament amb la Juve.

L’acord entre la lliga i el fons CVC està pendent de ser ratificat durant l’assemblea de la lliga de demà, fet que ha incentivat el Real Madrid a anticipar-se a possibles resolucions. “La junta directiva també ha decidit emprendre accions legals de tot tipus que es creguin oportunes per tal de deixar sense efecte possibles acords que adopti l’assemblea de la lliga”, deia el comunicat en un segon paràgraf.

Com sol ser costum en el president de la lliga, Javier Tebas no va trigar a reaccionar a la notícia i a través de Twitter va ser sever amb la figura del president del Real Madrid, Florentino Pérez. “El mètode amenaçador que Florentino Pérez utilitza des de fa anys en privat el trasllada ara a l’escena pública. Clubs i institucions fa anys que suportem les seves amenaces. Des del 2015, en contra de la venda centralitzada, les impugnacions constants d’acords, la Superlliga... El Real Madrid mereix més”, va escriure el mandatari, que fa uns dies també va utilitzar una piulada per rebatre al president del Barça, Joan Laporta, la seva posició amb relació a l’adeu de Leo Messi.

Comunicat de la lliga

A més de la rèplica de Tebas a títol personal a les xarxes socials, la lliga també va emetre una notificació oficial en la qual va instar qualsevol debat a l’assemblea de demà. “Davant l’anunci del Real Madrid, la lliga reitera que té tots els informes legals favorables, que confirmen al màxim el compliment de l’ordenament jurídic en totes les dimensions del projecte LaLiga Impulso”, va escriure el campionat, amb referència a la nova empresa que ha de permetre materialitzar la injecció de capital.

La lliga hi va afegir que tots els clubs es podran expressar “amb llibertat” durant l’assemblea, inclosos el Barça i el Madrid, i va demanar que el futbol voti “amb llibertat i sense coaccions”, en un clar missatge dirigit al posat desafiador amb què Florentino Pérez afronta la jornada de demà.

RÈPLICA

El president de la lliga va emetre una dura resposta directament contra Florentino
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)