1a divisió

Assemblea en ebullició

1a divisió. La lliga es reuneix avui en un context crispat, marcat per l’acord amb el fons CVC i una federació espanyola que es va alinear ahir amb el Barça i el Real Madrid a l’hora de valorar l’entesa

El futbol espanyol s’hi juga el futur en una assemblea que tindrà lloc durant la jornada d’avui i que arriba enmig d’una disputa entre la lliga i els dos principals clubs de la competició, el Real Madrid i el Barça, disconformes amb un acord amb el fons d’inversió CVC que ha desfermat tensions en les últimes hores. Especialment amb el club madridista, que va anunciar dimarts passat la seva decisió d’encetar processos legals en contra del president de LaLliga, Javier Tebas, i del màxim responsable del fons internacional, Javier de Jaime Guijarro, contra un acord que ha de garantir una injecció de 2.700 milions d’euros a la lliga espanyola i als seus clubs, però que obliga els dos gegants de la competició a renunciar a la iniciativa de la Superlliga, en la qual fa setmanes que estan immersos.

A la iniciativa del Real Madrid, s’hi va afegir ahir la de la Federació Espanyola de Futbol (FEF), que amb 48 hores per revisar les bases de l’acord entre la lliga i el CVC, va establir que es tracta d’un acord “il·legal”. Després d’haver pogut examinar abans de l’assemblea de la lliga la informació proporcionada per la lliga, “la FEF ha de manifestar la seva oposició a l’acord. No només per raons legals, que indubtablement generaran nombrosos litigis derivats de l’acord i que poden posar en dubte la seva pròpia viabilitat, sinó també per raons econòmiques, ja que es graven intensament els drets dels clubs per als propers cinquanta anys per una quantitat de diners poc significativa”, va dictaminar l’organisme comandat per Luis Rubiales, en un punt de vista que estableix un punt d’entesa amb el que el president del Barça, Joan Laporta, va manifestar durant la roda de premsa en què va anunciar l’adeu de Leo Messi com a futbolista del Barça.

“L’acord augmenta la desigualtat i impossibilita d’una manera capital i definitiva l’evolució raonable del format de la competició del futbol professional a Espanya”, va anunciar la FEF, que considera que si un club “vol endeutar-se d’una manera voluntària, no hi ha cap problema”, però que això no pot passar mitjançant “un acord il·legal que obliga a tots, mitjançant una falsa atribució de la LNFP de drets que no ostenta”.

A poques hores d’una assemblea determinant en el futur de la lliga i que ha de dictaminar si l’acord amb el fons CVC té algun tipus de viabilitat en el futur, la FEF va avisar també que no consentirà que es redueixi durant aquests 50 anys l’aportació al futbol modest dels diners que provenen dels drets audiovisuals.

Emmarcada en un context ja habitual de disputa entre la lliga i la federació, l’assemblea que tindrà lloc durant la jornada d’avui arriba embolcallada en un ambient enrarit entre els dos principals clubs de la competició i un organisme liderat per Javier Tebas que, si bé ha apel·lat de forma oficial a un debat i a un procés democràtic a l’hora d’escollir el destí del torneig, també accepta tensions que han vist la llum a través del Twitter oficial del seu president, un Tebas que va carregar directament contra el president del Madrid, Florentino Pérez, a qui va acusar d’actuar amb una actitud amenaçadora des de fa anys, i fins i tot va insinuar que el club blanc mereix “alguna cosa millor” al capdavant.

CONFLICTE

La FEF considera il·legal el principi d’acord entre la lliga i el fons d’inversió CVC
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)