Champions

Guardiola domina l’escena

Champions. El Manchester City repta per un lloc a la final un Real Madrid incomprensible, fins ara, a Europa aquest curs. El tècnic català ha visitat nou vegades el Santiago Bernabéu i hi ha guanyat sis cops

Pep Guardiola torna avui al Santiago Bernabéu, un estadi que no l’intimida, al revés, ell hi intimida. El tècnic català ha visitat en nou ocasions el feu blanc, la majoria de les quals amb el Barça, on no va perdre mai; amb el Bayern, i també amb el Manchester City, amb un bagatge total de sis victòries, només una derrota i dos empats. En faria prou, aquesta nit (21 h) al capdavant del Manchester City, amb un empat, després de l’anada (4-3), per classificar-se per a la final de la Champions i eliminar un Real Madrid incomprensible i impossible de superar aquest curs a Europa.

El conjunt orientat per Carlo Ancelotti s’ha plantat amb totes les possibilitats en la tornada de semifinals, sobrevivint en cada eliminatòria, contra el PSG en els vuitens i el Chelsea en els quarts, de manera difícil d’explicar amb dos desenllaços al Bernabéu frenopàtics que es van decantar cap a l’equip madridista. “Ells tenen avantatge, ho sabem, i a nosaltres ens toca fer-ho millor. Soc conscient que és molt difícil, però després de guanyar la lliga i al Bernabéu ho podem fer”, va explicar Ancelotti, aferrat a la força del seu feu. “Jugar al Bernabéu és una prova i una gran sort, perquè significa que som a les semifinals. Però aquest estadi és una gran prova per demostrar-nos coses a nosaltres mateixos”, va dir Guardiola.

Pel que fa al joc, en què en l’anada els citizens van ser molt superiors als blancs tot i només guanyar per la mínima, el català va pronosticar “90 minuts de moltes coses”. “Hi haurà moments de control, moments de transició... Haurem de ser millors, però podem jugar molt pitjor del que vam jugar i guanyar”, va indicar el tècnic. “Hem de fer un partit complet”, va expressar d’altra banda Ancelotti. “El bloc baix ha de ser millor que el de l’anada, la pressió ha de ser ben feta per evitar passades entre línies i transicions”, hi va afegir. “De vegades cal arriscar una mica i tenim la qualitat per fer-ho”, va cloure l’italià.

Dels noms que hi haurà sobre la gespa, no s’esperen grans novetats respecte als que van jugar dimarts passat en l’anada a Manchester. En el Madrid, Alaba és dubte; el seu lloc l’ocuparà Nacho si no està bé. En el City, Cancelo, que torna de sanció, ocuparà el lateral dret, ja que Walker ha estat tres setmanes aturat i Stones està lesionat.

25 Partits guanyats 26

6 Partits empatats 5

3 Partits perduts 3

73 Gols a favor 84

29 Gols en contra 21

L’AVANTMATX

El Bernabéu és una gran prova per demostrar-nos coses a nosaltres mateixos
Pep Guardiola
TÈCNIC DEL MANCHESTER CITY

L’ANADA

És molt difícil, però després de guanyar la lliga i amb el Bernabéu, ho podem fer
Carlo Ancelotti
TÈCNIC DEL REAL MADRID
Curs 2008/09
Lliga: Madrid- Barça (2-6)
Curs 2009/10
Lliga: Madrid- Barça (0-2)
Curs 2010/11
Lliga: Madrid- Barça (1-1) Champions: Madrid- Barça (0-2)
Curs 2011/12
Supercopa: Madrid- Barça (2-2) Lliga: Madrid- Barça (1-3) Copa: Madrid- Barça (1-2)
Curs 2013/14
Champions: Madrid- Bayern (1-0)
Curs 2019/20
Champions: Madrid- Man.City (1-2)
A Manchester, el conjunt ‘citizen’ va superar per 4-3 l’equip madridista
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)