1a divisió FEF

El Nàstic perd contra el Vila-real B i es queda sense l’ascens (2-0)

El Nàstic de Tarragona s’ha quedat sense pujar a Segona A després de perdre contra el Vila-real B. Dos gols de Nicolas Jackson han sentenciat als de Raül Agné, que hauran de continuar una temporada més a la categoria de bronze del futbol estatal.

El dos equips han sortit al terreny de joc sense complexos. És per això que s’ha vist des d’un inici un partit obert amb moltes ocasions en les dues portaries. El primer xut amb intenció ha estat pel filial groguet en el minut 12, amb una rematada amb rosca de Del Moral que s’ha escapat fregant la creueta. La resposta per part dels granes ha arribat poc després amb un xut ras i potent de Dani Romera. En el córner posterior, el Nàstic ha marcat, però l’àrbitre ha invalidat ràpidament el gol de Quintanilla per una falta prèvia més que dubtosa. A mesura que han anat passant els minuts el Nàstic ha apaivagat les envestides del Vila-real a partir de la possessió i la creació de joc. Amb això i la dupla Pablo Fernández i Dani Romera, que ha estat excepcional, han aconseguit jugar molt de temps en camp rival i arribar amb perill. A la mitja hora de joc, Dani Romera l’ha tornat a tenir, després d’una gran passada de Pablo, amb un xut de primeres que ha aturat Iker sense problemes. En els últims instants del primer temps, han estat els groguets els que han assetjat la porteria de Manu García, però els tarragonins han demostrat perquè són la millor defensa de la categoria, i s’ha arribat al descans amb el marcador inicial.

En els primers compassos del segon temps, ha arribat el gerro d’aigua freda pels granes. Nicolas Jackson ha obert la llauna després de fer-se amb una pilota que ha traspassat tota la defensa tarragonina. Sol davant el porter, el davanter senegalès no ha perdonat i ha situat l’1 a 0. Amb aquesta diana, han arribat els nervis i les presses pel Nàstic. Raül Agné no s’ho ha pensat i ha fet immediatament els primers canvis per mirar de capgirar la situació. Han entrat Jannick i Fran Carbia per Nil i Robert Simón. Amb aquests canvis, han aconseguit contrarestar la monopolització de la pilota que els rivals havien tingut des d’un inici. A partir d’aquest moment, els granes han arribat contínuament a la porteria rival, però els hi ha faltat materialitzar les nombroses ocasions que han disposat. La més clara ha estat en el 69’ amb una rematada de Ribelles de cap, que Iker Álvarez ha salvat amb una mà miraculosa. Instants després, els groguets han tingut la sentència amb un xut d’Arana des de dins l’àrea que s’ha estavellat al pal. En els últims minuts, el Nàstic ha buscat amb insistència l’empat que hagués portat el partit a la pròrroga. Però han vist el seu somni trencat quan Nicolas Jackson ha fet el segon en el temps afegit. Així doncs, el Nàstic s’ha quedat a les portes d’aconseguir l’ascens al futbol professional.