1a divisió FEF

L’Albacete remunta en la pròrroga i puja a Segona A (1-2)

L’Albacete, amb un gol en el 82’ i un altre en la pròrroga, s’ha imposat al Deportivo a Riazor, i ja és nou equip de Segona A. Ha estat el tercer conjunt a aconseguir l’ascens al futbol professional, després que ho fessin per la via ràpida el Racing de Santander i l’Andorra. La quarta i última plaça per a la categoria de plata es decidirà aquest vespre (21 h/ Esport 3) en el duel que enfrontarà el Nàstic de Tarragona contra el Vila-real B.

El partit ha començat intens i igualat, però cap dels dos conjunts ha ofert molt en atac. No ha estat fins en el minut 24 quan el Deportivo ha avisat amb una rematada de Miku des del punt de penal que ha sortit per sobre la porteria defensada per Bernabé. A la següent jugada, els de Borja Jiménez no han perdonat i s’han avançat en el marcador gràcies a un gol de Mario Soriano (26’). El davanter, sol davant el porter, ha definit de manera excepcional una gran passada de Juergen. Amb aquesta diana, el Deportivo s’ha fet gran i ha tingut ocasions per fer el segon, però no les han sabut aprofitar. Així doncs, s’ha arribat al descans amb victòria per la mínima dels gallecs.

La segona part ha començat amb la mateixa intensitat del primer temps, però amb moltes més arribades amb perill. L’Albacete ha tingut l’empat (47’) amb una rematada de cap de Rubén que Ian Mackay ha hagut de salvar amb unes mans providencials. La resposta del Deportivo no ha tardat a arribar. Un minut després Juergen ha tingut el gol de la tranquil·litat amb un xut des de la frontal que ha sortit fregant el pal. Aquesta ha estat la dinàmica dels últims minuts decisius. Els dos equips s’han bolcat a l’atac, deixant molts espais al darrere. En el 82’ l’escena del partit ha canviat completament quan els manxecs han igualat el matx gràcies a la diana de cap d’Alberto. Amb aquest empat a un s’ha arribat a la pròrroga.

En aquests últims trenta minuts, de màxima tensió i nerviosisme, l’Albacete ha aprofitat la bona dinàmica dels últims minuts del temps reglamentari per fer el gol de l’ascens. En el 113’ Jordi Sánchez ha situat de cap el definitiu 1 a 2, que els porta a Segona Divisió.