Més futbol

Els grans d’Europa es posen a punt als Estats Units

El Manchester City, el Bayern, el Chelsea i l’Arsenal han jugat aquesta matinada en les seves gires americanes de pretemporada

No està ni de bon tros sol el Barça en la seva aventura nord-americana de pretemporada. Els Estats Units s’han convertit en terra d’stages d’estiu pels grans equips d’Europa. La matinada d’aquest dijous ha deixat una notable quantitat de partits de clubs d’elit: City i Bayern han debutat en aquesta pretemporada i Chelsea, Arsenal i Everton han continuat amb la seva preparació.

El Manchester City es va enfrontar a l’América mexicà a Houston en el primer partit d’aquesta nova temporada. Els anglesos es van imposar per 2 gols a 1 amb un doblet del belga Kevin De Bruyne. Guardiola va poder alinear un onze de força garanties i alguns jugadors ja van completar els noranta minuts. Bernardo Silva va ser titular i va jugar 75 minuts.

El partit va significar el debut de Julián Álvarez, davanter centre argentí molt prometedor que el City ha fitxat de River Plate. També el del porter Stefan Ortega que ha arribat de l’Arminia Bielefeld alemany i el del migcampista procedent del Leeds, Kalvin Phillips. Qui no va debutar encara és Erling Haaland, que s’esperava que tingués algun minut.

També va estrenar-se el Bayern de Munic a Washington davant el DC United que entrena Wayne Rooney. Els bavaresos van golejar als locals per un resultat de 2 a 6. Sadio Mané, nou fitxatge del Bayern, va tardar cinc minuts a estrenar-se amb la samarreta dels de Munic. Van marcar també Sabitzer, Gnabry, Zirkzee, Müller i Matthijs De Ligt.

El central holandès, que va arribar al Bayern fa un parell de dies des de la Juve a canvi de 70 milions d’euros més 10 en variables, va debutar amb els de Nagelsmann i va aconseguir veure porteria. A més, també van jugar el seu primer partit el lateral Mazraoui i el migcampista Gravenberch, ambdós arribats de l’Ajax aquest estiu.

El Chelsea va disputar el segon amistós d’aquest estiu. Després de guanyar a l’América per 2 a 1 fa quatre dies, aquesta mitjanit van jugar a Charlotte davant l’equip amfitrió. El resultat final va ser d’empat a u, amb gol del nord-americà Pulisic pels blues. A la tanda de penals es va imposar el Charlotte per cinc a tres, després de l’errada de Conor Gallagher.

Cal destacar els primer minuts amb els de Tuchel de Raheem Sterling, arribat fa uns dies des del City a canvi de més de 50 milions d’euros. Pel que fa als jugadors que podrien sortir i podrien acabar a Barcelona, Marcos Alonso va ser titular i va jugar 45 minuts. Azpilicueta no va tenir ni un sol minut, prova que pot estar força a prop de sortir de l’equip i recalar al Barça.

L’Arsenal de Mikel Arteta també va competir aquest dijous, ho va fer a Orlando davant l’equip local i es va imposar per 1 a 3 amb gols de Martinelli, Nketiah i Nelson. És ja el quart partit de pretemporada dels londinencs, que han vençut en tots. Finalment, també va jugar l’Everton a Minnesota, on va ser escombrat pel conjunt amfitrió que el va superar per 4 gols a 0. Segon partit dels de Frank Lampard i segona derrota.