Premier

Cristiano està en un atzucac

El portuguès vol deixar el Manchester United perquè no competirà a la Champions, però no troba equips que el vulguin o el puguin signar

Cristiano Ronaldo és un dels serials de l’estiu en el mercat de fitxatges, un any més. El davanter portuguès vol deixar el Manchester United després que l’equip no es classifiqués la temporada passada per la lliga de campions. Ronaldo no vol jugar l’Europa League i té clar que la seva idea passa per trobar un club que tingui opcions de guanyar la Champions la pròxima temporada. Tot i això, sembla que aquesta vegada les intencions del de Madeira serà complicat que es compleixin.

Tot i que ni club ni jugador ho han manifestat públicament, Cristiano i el seu agent Jorge Mendes van deixar clar al United la seva intenció de sortir des de principis d’estiu. De fet, l’equip entrenat aquesta temporada per Erik Ten Hag es troba des de fa setmanes realitzant la pretemporada i de gira per Tailàndia i Austràlia, però Cristiano no es va presentar a l’inici de la preparació i continua entrenant-se en solitari a casa, totalment apartat del grup.

En el moment en el qual Ronaldo es posa al mercat, Mendes és l’encarregat d’oferir-lo als equips que li poden interessar com a destí al portuguès. No és enorme el ventall d’opcions que poden ser destí del futbolista, però han estat molts els clubs als quals s’ha vinculat a Cristiano i s’ha plantejat la possibilitat que hi acabés recalant, més per interès del jugador i l’agent que dels equips.

Els primers que van sonar van ser el Manchester City, el Liverpool i el PSG, però al portuguès se li van anar tancant les portes. El City va signar a Haaland, el Liverpool a Darwin Núñez i el PSG va renovar a Mbappé –mantenint, a més, a Messi i Neymar–. Tres possibles metes que es van esvair ràpidament.

El següent a aparèixer com a opció va ser el Bayern de Munic. L’esperada sortida de Lewandowski al Barça li podia obrir les portes davant la necessitat dels bavaresos de signar un davanter. Tot i això, els de Nagelsmann van fitxar a Sadio Mané i sembla que ja han descartat l’opció d’incorporar a CR7.

Va ser el Chelsea el següent possible destí. Els anglesos, amb nova propietat, tindrien diners suficients per cobrir les necessitats de Cristiano i del United i semblava un dels destins més probables, però sembla que també han descartat l’operació per motius esportius. Tot apunta que a Tuchel no el convencia aquesta opció, i els blues ja s’estan reforçant amb altres jugadors -han fitxat a Sterling per més de cinquanta milions d’euros -.

Espanya no ha estat excepció en els oferiments de Cristiano per part de Mendes. Encara que pugui semblar absurd, tot apunta que l’agent va oferir-lo tant a Barça com a Madrid. Cap dels dos clubs ni es va arribar a plantejar el seu fitxatge per motius evidents.

L’atlético, a escena

I el darrer club que sembla li podria obrir la porta a Ronaldo seria l’Atlético de Madrid. Els de Simeone intentaran reforçar la punta d’atac, però de moment hi mantenen a Cunha, Griezmann, Joao Félix, Correa i Morata. Haurien de sortir diversos jugadors perquè CR hi tingués lloc, i no seria només aquest el problema. La situació econòmica dels madrilenys és realment complicada i avui dia té problemes amb el fair-play de LaLiga. Sembla realment difícil que puguin afrontar els costos d’una operació com la de Cristiano: traspàs, fitxa i comissions.

Continua el serial de Cristiano que, com ja va fer l’any passat a la Juve, vol sortir costi el que costi del United, però sembla que aquesta vegada ho tindrà més complicat. A més, de moment el club no està disposat a deixar-lo sortir. Fa uns dies Ten Hag va assegurar que “comptem amb Cristiano” i que “he planejat la temporada amb ell”. Ronaldo ha anat trucant a les portes de molts grans europeus: fins ara, per motius diversos, tots li han tancat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)