1a divisió FEF

Posada a punt sense victòries

Els catalans de primera FEF van jugar partits de pretemporada amb derrotes per la mínima de Cornellà i Barça Atlètic i empats de Nàstic i Sabadell

Els quatre equips catalans de primera federació van competir aquest dimecres en partits amistosos sense cap victòria. El Cornellà i el Barça Atlètic van caure per la mínima, els primers a domicili davant l’Espanyol B i el filial del Barça a casa contra l’Andorra. Sabadell i Nàstic van empatar. Els arlequinats van debutar en pretemporada empatant a zero contra el Prat i els grana van acabar 2 a 2 contra l’Osca al Nou Estadi.

El Cornellà visitava la Ciutat Esportiva Dani Jarque per enfrontar-se al filial de l’Espanyol, de segona federació. Els de Gonzalo Riutort havien disputat dos amistosos anteriorment, derrota per 0 a 3 contra el Manresa i victòria per 3 a 0 contra el Badalona. Ahir va tocar una nova derrota (2 -1).

Al minut 19 es va avançar el conjunt periquito per mitjà del davanter Raúl Dacosta. Al 57, Alfred Planas, un dels nous fitxatges provinent del Sabadell, va aconseguir empatar amb un xut des de fora de l’àrea. Però a cinc minuts del final Carlos Mangada va anotar el 2 a 1 per l’Espanyol. El Cornellà continua sumant minuts, però sobretot esperant que arribin nous jugadors per acabar de perfilar una plantilla a la qual li manquen encara força peces.

El Nàstic va jugar el segon amistós de la pretemporada, i el segon contra un rival aragonès de categoria superior, de la segona divisió. El primer va ser el Saragossa, amb qui va empatar a 3. Ahir va ser l’Osca, i el resultat va ser 2 a 2. Els de Ziganda, que es van presentar al Nou Estadi amb força baixes, van ser tímidament superiors a la primera meitat, i en una errada en sortida del Nàstic i un golàs del lateral Ignasi Vilarrasa, de Granollers, es van posar 0 a 2.

Els tarragonins van aconseguir remuntar al segon temps amb gols de Víctor Valverde, del filial, i de Bonilla en un penal transformat a l’estil “panenka” a l’últim segon. Minuts i bones sensacions en els dos primers duels dels de Raül Agné contra rivals d’entitat i més rodats.

El Barça Atlètic va caure contra l’Andorra de Piqué en el debut de Rafa Márquez al Johan Cruyff (0-1). L’equip de la segona divisió es va imposar amb un gol del català Marc Fernàndez al 42. Els del Principat van ser millors en termes generals, però el filial blaugrana va tenir bones fases de joc i força ocasions per poder anotar algun gol, tot i que també van ser nombroses les dels visitants. El Barça venia de sumar dues victòries contra La Jonquera i L’Escala, i un empat sense gols en l’últim partit contra el Manresa.

El Sabadell va jugar ahir el seu primer partit, ho va fer a l’estadi Josep Molins davant el Prat, de segona federació. El duel va acabar amb empat a 0 i va suposar els primers minuts amb la samarreta arlequinada de moltes de les noves incorporacions. Tot i això, el Sabadell continua treballant en la confecció d’una plantilla en la qual queden molts moviments en forma d’arribades.