Mundial

MUNDIAL DE QATAR

Èpica victòria d’Iran per acariciar el somni

Els gols de Cheshmi (98’) i Rezaeian (101’) done la victòria a la selecció iraniana, que fa un pas de gegant per estar als vuitens de final

Iran està a un pas de classificar-se per als vuitens de final després de superar a Gal·les (0-2) en un partit decidit en l’últim sospir amb els gols de Cheshmi (98’) i Rezaeian (101’) aprofitant la superioritat numèrica per l’expulsió de Hennessey, que havia estat clau durant la segona part per evitar que el combinat asiàtic s’avancés abans en el marcador. Amb el 0-2 Iran suma els seus tres primers punts i supera a Gal·les i els Estats Units, que en tenen un, i dependrà de si mateix en l’última jornada contra els nord-americans per superar la fase de grups. D’altra banda, si aquesta nit Anglaterra ja sap que serà primera de grup si aquesta nit guanya el seu partit contra els Estats Units.

En els primers minuts Iran ha buscat amb més insistència la porteria rival, però tot i les nombroses aproximacions a l’àrea no ha aconseguit generar cap ocasió clara. De fet, l’ocasió de més perill l’ha tingut Gal·les, amb una centrada des de la dreta que Moore ha rematat llençant-se a terra i ha obligat a Hennessey a fer una gran intervenció (12’). Després de l’ensurt sí que l’ha tingut Iran, aprofitant una pèrdua de Gal·les en la sortida de pilota, i Gholizadeh ha marcat però en posició de fora de joc que ha hagut d’assenyalar el VAR (15’). A partir de llavors el joc s’ha igualat i pràcticament no ha passat res més destacat en la primera part.

Després de la represa el ritme del partit s’ha intensificat molt. Iran ha posat dues marxes més i ha merescut el gol en nombroses ocasions. Ha arribat a tenir tres ocasions consecutives claríssimes, però el pal i Hennessey han evitat el gol. Primer Azmoum ha entrat a l’àrea i el seu xut al pal curt l’ha refusat la fusta, i en el rebot Gholizadeh ho ha provat des de la frontal i ha estat la creueta la que ha evitat el gol, mentre que en el rebot Azmoum ho ha provat de cap però Hennessey ha estat molt atent (51’). Han estat molts minuts de domini clar de la selecció iraniana, que no ha deixat de d’intentar enviar pilotes a l’àrea on Azmoum, que ha jugat amb moltes molèsties tot el partit, i Taremi han generat sensació de perill constant. En el minut 73’ Ezatolahi ha tingut una altra gran ocasió, però el seu xut ras des de la frontal l’ha desviat Hennessey a córner amb la punta dels dits. La insistència d’Iran ha trobat resposta en els minuts finals, i és que en el minut 83’ l’ha tingut Gal·les amb un xut de Ben Davies des de la frontal que el porter Hosseini ha desviat a córner. L’últim gir de guió ha arribat en el minut 86’, quan en una mala sortida fora l’àrea Hennessey ha vist la vermella per una falta sobre Taremi. Amb un home més Iran ha tancat Gal·les a la seva àrea. Torabi, des de la frontal amb un xut que ha fregat el pal (88’) ha fet el primer avís, però els gols que han provocat l’èxtasi no han arribat fins al final del temps afegit. Primer Cheshmi ha fet l’1-0 amb un xut des de la frontal (98’) i en l’última acció del partit Rezaeian ha fet el 2-0 aprofitant un contraatac (101’).