Mundial

Sèrbia i Camerun empaten i es compliquen la vida

Grup F. Els serbis, tot i començar perdent, acaricien el triomf (1-3) però els de Rigobert Song reaccionen amb dos gols en dos minuts i signen el 3-3 definitiu

Sèrbia i Camerun necessitaran la victòria en l’última jornada contra Suïssa i Brasil, respectivament, si volen tenir alguna opció de classificar-se per als vuitens de final, i és que després de perdre en la primera jornada aquest matí han empatat en un partit boig (3-3). Camerun s’ha avançat en el marcador, però Sèrbia ha respost de meravella situant l’1-3 en el marcador entre el final de la primera part i l’inici de la segona, però Camerun ha reaccionat per igualar el marcador amb Boubakar de revulsiu. Més enllà del que ha passat a la gespa una de les notícies del dia l’ha protagonitzat el porter camerunès Onana, que després de ser titular en el primer partit ha estat apartat de la selecció per discrepàncies amb el seleccionador Rigobert Song.

En els primers minuts Sèrbia ha deixat clar que volia tenir el domini del partit i ha disposat de bones ocasions per avançar-se en el marcador, sobretot en una acció de Mitrovic que ha acabat xutant al pal (11’). El mateix Mitrovic n’ha tingut una més de calara en el minut 17’, però ha rematat desviat. Camerun s’ha despertat a partit del minut 20’ i ha igualat el partit, i ha sabut aprofitar el seu moment. I és que en el minut 29’ Castelletto ha marcat l’1-0 a la sortida d’un córner, empenyent l’esfèrica al segon pal completament sol després d’una pentinada de Noulou al primer pal. Arran del gol el combinat africà ha fet un pas enrere i en els últims minuts de la primera part ho ha aprofitat Sèrbia, que ha tancat Camerun a l’àrea i ha capgirat el marcador abans del descans, amb dos gols en el temps afegit. Primer ha empatat el partit Pavlovic rematant, completament sol, un córner de cap al fons de la porteria (1-1, 45+1’). I després ha arribat el gol del futbolista nascut a Lleida Sergej Milinkovic-Savic, que ha aprofitat una recuperació a prop de l’àrea per superar el porter amb un xut ras i ajustat al pal (1-2, 45+3’).

L’empenta de Sèrbia ha continuat en l’inici de la segona part, aprofitant que Camerun estava molt tocada. Després d’una nova pèrdua dels africans, Sèrbia ha lligat una bona jugada col·lectiva que ha finalitzat Mitrovic pràcticament a plaer (1-3, 53’). Quan el partit estava sentenciat ha aparegut el revulsiu de Camerun, una de les seves figures que ha començat el partit des de la banqueta: Vicnent Aboubakar. L’ex del Porto ha aprofitat els errors de Sèrbia a l’hora de marcar la línia del fora de joc _Milenkovic ha estat qui trencava la línia en les dues ocasions– per guanyar l’esquena a la defensa en dues ocasions, que han servit per igualar el marcador. En la primera acció ha definit ell mateix de meravella amb una vaselina (2-3. 64’), i en la segona li ha regalat el gol a Choupo-Moting, que a la frontal de la petita no ha perdonat (3-3, 66’). Els dos equips eren conscients que l’empat no els hi servia de gaire i no han abaixat el ritme. Mitrovic ha tingut una gran ocasió en el 76’, però Epassy ha respost a la perfecció evitant el gol en l’un contra un. Ha estat l’avís més clar d’una selecció sèrbia que ho ha intentat amb més insistència, però amb poc encert, mentre que Camerun només ha tingut opcions amb algun xut llunyà d’Aboubakar.