Mundial

Portugal segella el bitllet

Portugal ja és equip de vuitens de final. El combinat dirigit per Fernando Santos s’ha imposat (2-0) a l’Uruguai amb doblet de Bruno Fernandes en la segona part i arriba a l’última jornada ja classificada. El conjunt sud-americà, d’altra banda, es manté viu i haurà de guanyar a Ghana i mirar el Portugal-Corea del Sud i esperar que els asiàtics, no guanyin. En el cas Corea guanyés a Portugal, Uruguai hauria de golejar a Ghana.

Ha estat un partit igualat el que han disputat lusitans i uruguaians aquesta nit. Ha tingut la pilota la majoria del temps Portugal, però Uruguai ben organitzat, resistia bé i, de fet, ha tingut la més clares a les botes de Bentancur en la primera part. En la segona hi ha hagut més acció, iniciada amb el primer dels portuguesos marcat per Bruno Fernandes (54’) amb l’ajuda de Cristiano Ronaldo. El migcampista ha centrat pel davanter, que ha intentat rematar amb el cap, sense impactar la pilota, despistant al porter Rochet que no ha pogut evitar el gol. En el tram final Uruguai, n’ha tingut per empatar; un xut al pal de Maxi, i dues clares de Luis Suárez, però no han encertat. Ja al final, Portugal ha sentenciat de penal, executat per Bruno Fernandes (93’).