Mundial

MUNDIAL DE QATAR

Alemanya guanya, però torna a caure en la fase de grups (2-4)

Grup E. La victòria contra Costa Rica ha estat insuficient per la diferència de gols amb Espanya

Alemanya s’acomiada del mundial estrepitosament. La campiona del 2014 ha caigut eliminada en la fase de grups, tal com li va passar en l’edició del 2018. Llavors va ser el primer cop que marxava tan aviat, però a Qatar ha tornat a viure el mateix malson. Els alemanys han pogut superar a Costa Rica, però la victòria de Japó contra Espanya ha estat la sentència definitiva. Els costa-riquenys també queden eliminats.

El combinat de Hansi Flick ha sortit a atacar des del primer moment, conscient que necessitava guanyar i esperar què passava en el Japó-Espanya. Amb la victòria espanyola, els alemanys estaven dins si guanyaven. Amb el triomf japonès, calia una golejada que no ha arribat, en part gràcies a l’actuació de Keylor Navas. El costa-riqueny ha tret un xut de Musiala tot just al minut 2. La primera diana alemanya ha arribat al minut 10. Gnabry ha aprofitat la fragilitat de la defensa de Costa Rica per rematar de cap tot sol al primer pal. Encara abans del descans, Navas ha tret dos gols més als de Flick, que dominaven clarament, trepitjant camp contrari. El 0-1 era un marcador injust i curt. Tot i això, Costa Rica ha estat a punt d’empatar abans del descans. Fuller ha aprofitat un error de Raum i Rüdiger i ha enfilat sol cap a Neuer, que ha tret una mà miraculosa per evitar el gol (42’).

El guió de la pel·lícula ha canviat per complet en l’inici del segon temps. La victòria de Japó ha deixat fora a Alemanya que, a més, ha vist com Costa Rica remuntava. Primer ha empatat Tejeda, que ha recollit una pilota morta dins l’àrea (58’). Alemanya, desesperada, ha posat el setge a la porteria costa-riquenya i Musiala ha enviat dues pilotes al pal abans que Vargas fes el 2-1 (70’). L’eufòria de Costa Rica, que en aquells moments estava classificada, ha durat ben poc. Havertz, que havia entrat en la segona part, ha capgirat l’electrònic amb dues dianes al 73’ i al 85’. Füllkrug ha fet el quart al minut 89 després que el VAR rectifiqués el fora de joc assenyalat per l’assistent de Frappart. La golejada alemanya, que necessitava un carro de gols per superar a Espanya en la classificació, podria haver estat major, però Keylor ha continuat brillant i ha deixat els alemanys amb un pam de nas.