1a divisió FEF

Un Dioni superlatiu s’endú tres punts del Nou Estadi (1-3)

Un hat-trick del davanter de l’Atlètic Balears li ha costat la derrota a un Nàstic que ha pagat car l’esforç de la Copa del Rei

El Nàstic cau al Nou Estadi davant l’Atlètic Balears (1-3) en el primer partit de lliga d’aquest 2023. Els grana tenien l’oportunitat d’assaltar les posicions de play-off, però la fatiga acumulada pel partit de dijous en Copa davant Osasuna i una efectivitat superlativa de Dioni Villalba, amb un hat-trick, han condemnat un Nàstic espès.

S’ha vist un Nàstic diferent del de les darreres jornades, segurament condicionat per l’esforç exagerat que van haver de fer en Copa la majoria de futbolistes. El conjunt grana ha optat per esperar i no pressionar dalt, com estava fent últimament, sabent que això podia generar un cansament excessiu. Pilota per l’Atlètic Balears, que la dominava, malgrat que no ha estat capaç de generar pràcticament perill.

De fet, la primera ocasió clara de gol ha arribat al minut 25 i ha estat pels de Tarragona. Quintanilla ha rematat al pal un servei de cantonada. Però el guió continuava igual, amb un Nàstic poc agressiu, imprecís i amb poca continuïtat. I els de les illes han acabat trobant el gol en una acció aïllada. Canario ha rebut entre línies i ha trobat una passada filtrada per Dioni, que controlat amb l’esquerra i definit amb la dreta. 0 a 1 al descans i un Nàstic que donava pocs símptomes per imaginar una possible remuntada.

Però dos canvis al descans han fet créixer l’equip. L’entrada d’Aarón Rey i Lupu, acompanyada d’un pas endavant de l’equip, han permès al Nàstic acostar-se a l’àrea contraria. I sobre l’hora de joc ha trobat l’empat. Centrada de Joan Oriol i el primer gol amb la samarreta del Nàstic de Marc Fernández, que ha debutat en lliga. Però l’alegria ha durat ben poc. Dos minuts després, altra vegada la scoietat Canario - Dioni ha trobat la xarxa. Doblet del malagueny i un cop dur pels d’Agné.

El Nàstic ho ha intentat fins al final. Amb cor, però amb menys cap i amb molt poques cames. Marc Fernándezs’ha trobat amb el travesser en un llançament de falta directa. I en la jugada posterior Guillermo ha vist com Lucas Díaz es trobava amb la pilota després d’una rematada des de l’interior de l’àrea. I el mateix Guillermo ha desaprofitat un u contra u. Dioni s’ha encarregat de sentenciar el partit al 94 amb el seu hat-trick.

Derrota d’un Nàstic que ha pagat car l’esforç de dijous en Copa i la diferència en l’efectivitat,, ja que els visitants han marcat en els tres tirs que han fet a porteria. Els grana queden a dos punts de les posicions de play-off i la setmana vinent visitaran al Cornellà a l’RCDE Stadium.