Champions

Un repòquer de Haaland impulsa el City a quarts, on també accedeix l’Inter

Vuitens de final. El noruec ha protagonitzat una nit històrica

El Manchester City i l’Inter ja tenen el bitllet per als quarts de final de la Champions després de resoldre les seves eliminatòries contra Leipzig i Porto.

El conjunt de Pep Guardiola ha anat per feina contra els alemanys en una nit màgica de Haaland, autor de cinc gols (7-0). L’1-1 de l’anada ho deixava tot per decidir a Manchester i els anglesos han sortit a sentenciar la classificació com més aviat millor. Els citizens han ofegat el Leipzig durant la primera meitat, dificultant la sortida de pilota amb una pressió altíssima. Ara bé, l’eliminatòria s’ha començat a decantar cap al bàndol local després d’una acció molt polèmica. El VAR, on hi havia el canari Hernández Hernández, ha avisat el col·legiat per revisar un possible penal per mans de Henrichs després d’un córner. Una acció pràcticament imperceptible, ja que l’esfèrica ha fregat mínimament el braç del defensor del Leipzig. Suficient, però, per als àrbitres per xiular penal. Haaland no ha fallat des dels onze metres (22’). Pràcticament en l’acció següent, el segon. També ha estat obra del noruec, que ha recollit amb el cap un xut previ de De Bruyne al travesser (24’). Una diana que ha deixat tocat el conjunt alemany, que ha vist com abans del descans Haaland tornava a marcar després d’un remat de Dias que s’ha passejat per damunt la línia de gol (47’). 3-0, i això que Blaswich, el porter del Leipzig, ha impedit que el City tenir encara més avantatge després d’haver tret un parell de rematades de Haaland (11’ i 31’) i una altra de Gündogan (39’).

El show de Haaland no s’ha aturat en la segona part. El noruec i el Manchester City han tingut més ganes de festa i en dotze minuts han fet tres gols més, dos d’ells amb la firma de Haaland, que ha igualat Messi amb cinc gols en un partit d’eliminatòria de Champions. Tots dos gols, a més, de davanter amb instint que està al lloc oportú, ja que el noruec ha recollit dues pilotes dins l’àrea en dues accions de córner (53’ i 57’). Abans, però, Gündogan ha fet el quart en culminar una jugada coral (49’). Guardiola ha canviat Haaland, que s’ha endut una ovació enorme de tot l’Etihad. El partit ha baixat de revolucions, amb canvis a cada costat, però De Bruyne encara ha tingut temps de fer el setè en el temps afegit (92’).

L’Inter defensa el resultat

L’altra eliminatòria d’aquesta nit, la que disputaven Porto i Inter, ha estat molt més igualada (0-0). Els italians arribaven a do Dragao amb un mínim avantatge del partit d’anada (1-0) i l’han defensat de forma fèrria al llarg dels 90 minuts.

Els portuguesos, amb més necessitat, han sortit més intensos i amb més vocació ofensiva. Ja en el minut 3, Matheus ha fregat el gol amb un xut llunyà que ha sortit fora per molt poc. Els locals han trepitjat més l’àrea rival, però l’Inter ha tapat bé les rematades. Els d’Inzaghi han tingut la més clara a peus de Dzeko, però el seu xut l’ha rebutjat bé Diogo Costa (21’).

El mur defensiu italià s’ha mantingut en el segon temps i el Porto ha generat menys perill. En canvi, Barella ha disposat de dues bones ocasions per matar l’eliminatòria. Ara bé, la història podria haver canviat en el temps afegit. El Porto ha disposat de dos pals i Dumfries ha evitat el gol sobre la línia en un final de partit boig. L’Inter, però, s’ha salvat i continua endavant.