Champions

Pep i la Champions

Champions. Guardiola, en el setè curs al City, aspira a aixecar la primera Lliga de Campions fora del Barça. Avui, els citizens es juguen l’accés als quarts contra el Leipzig

Pep Guardiola té un palmarès brillant, impecable, amb 32 títols com a entrenador. Durant la seva etapa en el Barça, el de Santpedor va guanyar tots els títols possibles, comptant les Champions League del 2009 i el 2011, les dues davant el Manchester United. No obstant això, des que va marxar del club blaugrana no ha aconseguit tornar a ser campió d’Europa, ni en la seva etapa de tres temporades al Bayern de Munic ni en el seu actual equip, el Manchester City. Tal com va dir Jorge Valdano, “no confondrem a Guardiola amb un fracassat”, però segur que el català també té la fixació de tornar a regnar en el món del futbol a escala continental.

En el conjunt bavarès, on va entrenar des del 2013 fins al 2016, va arribar a les semifinals en totes tres temporades. La primera va caure amb un aparatós resultat global de 5-0 contra el Madrid, el següent any davant del Barça de Luis Enrique i la MSN i el tercer any amb l’Atlético, en un partit de tornada en què un gol de Griezmann al minut 54 va sentenciar els de Pep malgrat guanyar el partit.

En les seves sis temporades senceres en el Manchester City, ha arribat un cop als vuitens, tres als quarts de final, un a les semifinals, l’any passat, en què va caure a la pròrroga després d’una nova remuntada del Madrid, i un a la final, el 2021, quan va perdre 1-0 davant del Chelsea a Porto.

En la roda de premsa prèvia a la tornada contra el Leipzig que es juga avui a les 21 h (1-1 a l’anada), va admetre que seria jutjat “pel que faci a la Champions”. “Des del primer dia que vaig arribar aquí és el que em demanen, però jo els dic que no sóc l’entrenador del Madrid.” Veurem si aconsegueix guanyar el títol que se li resisteix des del 2011 i pot superar la seva única assignatura pendent lluny del Camp Nou.

Porto-Inter
21 h (0-1)
M. City- Leipzig
21 h (1-1)
Nàpols-E. Frank.
demà, 21 h (2-0)
Madrid-Liverpool
demà,21 h(5-2)
Tottenham-MILAN
0-0 (0-1)
BAYERN-PSG
2-0 (3-0)
CHELSEA-Dortmund
2-0 (2-1)
BENFICA-Bruges
5-1 (7-1)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)