1a divisió

Un primer pas modest

L’acord de quinze clubs, entre els quals el Barça i el Girona, per fixar les entrades visitants a trenta euros és una realitat

Més enllà dels grans clubs, per a molts aficionats la rebaixa serà gairebé testimonial

Després de moltes reunions entre els clubs de primera divisió dijous es va fer oficial l’acord definitiu pel qual fins a quinze equips de la lliga han pactat un preu de 30 euros en les entrades per a l’afició visitant. El Barça i el Girona, els dos equips catalans a l’elit, formen part d’aquest grup després que els blaugrana fessin finalment el pas a última hora després d’haver-ho descartat, mentre que els únics cinc clubs que s’han desmarcat del pacte han estat el Madrid, l’Osasuna, el Rayo Vallecano, el Vila-real i el Celta, que inicialment havia dit que sí.

L’objectiu de l’acord entre els clubs de primera divisió no és altre que abaratir el cost dels desplaçaments dels seus aficionats en els partits a fora, renunciant en certa mesura als ingressos extres que poden tenir quan són els aficionats rivals els que visiten el seu estadi. Un objectiu necessari, ja que la lliga espanyola ha estat històricament, i continua sent-ho, on és més car veure futbol. Ara bé, a l’hora de la veritat hi haurà un bon grapat d’aficionats que no sortiran gaire beneficiats de l’acord, atès que el preu marcat de 30 euros farà rebaixar els preus d’alguns desplaçaments, però no de tots.

Encara més cares

Com acostuma a passar en el món del futbol, la realitat serà molt diferent per als grans clubs de la lliga que per als més modestos. En aquest sentit el cas més clar és el del Girona, ja que la temporada passada els aficionats gironins van pagar una mitjana de 31,8 euros en les 19 entrades a domicili del curs. Ara, amb l’acord a 30 euros, el canvi serà completament testimonial, tenint en compte que assistir al camp del Madrid, per exemple, ja va tenir un cost de 45 euros, cosa que farà que la mitjana pugui tornar a superar els 30 euros pactats aquest curs. No només això, sinó que en vuit partits a domicili els aficionats del Girona van pagar menys de 30 euros per entrada –els 20 de Vila-real són el mínim–, de manera que amb l’acord a què s’ha arribat encara hi haurà desplaçaments que sortiran més cars que la temporada passada.

Per als aficionats de l’Espanyol el canvi tampoc hauria estat gaire significatiu, ja que el preu de les entrades a fora va tenir una mitjana de 34,6 euros per partit. Aquest cas que li passa al Girona, i a altres clubs, és el que ha fet que clubs com el Vila-real o l’Osasuna no s’hagin sumat a l’acord, considerant que els 30 euros continuen sent excessius.

Rebaixes notables

Molt diferent és l’anàlisi per a clubs com el Barça, l’Atlético o el Sevilla. En el cas dels blaugrana, tot i que no hi hagi dades oficials, els preus de les entrades a domicili oscil·laven entre els 40 i els 125 euros, amb una mitjana d’uns 70 euros per partit. Ara, els aficionats blaugrana podran visitar 14 camps pagant només 30 euros per entrada, com passarà amb l’Atlético, el València i el Sevilla, que fins ara vorejaven els 100 euros.

Òbviament, aquest canvi tan notable en els partits per als aficionats blaugrana també tindrà la seva contrapartida, ja que els aficionats de la resta d’equips de la lliga estatal fins ara estaven acostumats a pagar preus desorbitats quan els seus equips jugaven com a visitants al Camp Nou, cosa que amb l’acord a què s’ha arribat ara ja no passarà i podran fer-ho pagant també els trenta euros acordats.

Tot plegat és un benefici notable per a l’espectador, però la mesura encara té molt de recorregut de millora per fer el futbol assequible per a tots els públics.

UN ALTRE MÓN

ALMERIA
vs Barça 45 euros** vs Girona 30 euros vs Espanyol Sense desplaçament oficial
ATHLETIC CLUB
vs Barça ** vs Girona 25 euros vs Espanyol 45 euros
ATLÉTICO
vs Barça 90 euros**
vs Girona 40 euros
vs Espanyol 42 euros
BARÇA
vs Girona 49 euros vs Espanyol Sense desplaçament oficial
BETIS
vs Barça 45 euros**
vs Girona 40 euros
vs Espanyol 60 euros
CADIS
vs Barça 39 euros** vs Girona 25 euros vs Espanyol 25 euros
CELTA*
vs Barça ** vs Girona 30 euros vs Espanyol 32 euros
ELX
vs Barça ** vs Girona 25 euros vs Espanyol 25 euros
ESPANYOL
vs Barça ** vs Girona 40 euros
GETAFE
vs Barça ** vs Girona 40 euros vs Espanyol 40 euros
GIRONA
vs Barça 50 euros**
vs Espanyol 40 euros
MADRID*
vs Barça 125 euros** vs Girona 45 euros vs Espanyol 45 euros
MALLORCA
vs Barça 50 euros**
vs Girona 35 euros
vs Espanyol 25 euros
OSASUNA*
vs Barça 50 euros** vs Girona 25 euros vs Espanyol 30 euros
RAYO VALLECANO*
vs Barça ** vs Girona 30 euros vs Espanyol Sense desplaçament oficial
REAL SOCIEDAD
vs Barça 50 euros** vs Girona 25 euros vs Espanyol 30 euros
SEVILLA
vs Barça 100 euros** vs Girona 30 euros vs Espanyol 35 euros
VALÈNCIA
vs Barça 85 euros**
vs Girona 25 euros
vs Espanyol 25 euros
VALLADOLID
vs Barça ** vs Girona 25 euros vs Espanyol 32 euros
VILA-REAL*
vs Barça 60 euros** vs Girona 20 euros vs Espanyol 22,5 euros
MITJANA BARÇA: 70 euros aprox.
MITJANA GIRONA: 31,8 euros
MITJANA ESPANYOL: 34,6 euros
* Equips que no s’han inclòs en l’acord d’entrades a 30 euros. ** Dades oficials no facilitades pel club i obtingudes de socis assistents.

PARADOXA

Els preus de les entrades a fora per als aficionats del Barça anaven de 40 a 125 euros
Els aficionats del Girona van visitar vuit estadis el curs passat per menys de 30 euros
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)