1a divisió

Sense moure’s de la cua europea

Amb el pas que han fet els quinze clubs de la lliga espanyola que han decidit pactar els preus de les entrades visitants a trenta euros, la primera divisió de LaLiga s’uneix a la Premier League d’Anglaterra i a les dues primeres categories de França i els Països Baixos per regular el preu entre les aficions visitants. Ara bé, ho fan per continuar molt lluny del que es mou en la resta de lligues més enllà de la Premier, on des de la temporada 2016/17 ja existeix un límit de 30 lliures –uns 35 euros– per a l’afició visitant. En aquest sentit, el preu és lleugerament més alt el del futbol anglès, però en aquest context s’hi ha de posar en valor el poder adquisitiu dels dos països, que és completament diferent i molt favorable a la Gran Bretanya, on és una tradició el desplaçament en massa i les aficions visitants sempre estan ubicades en un gol darrere la porteria.

Més enllà de la comparativa amb la Premier, els preus estipulats a la lliga espanyola són completament desorbitats respecte a les altres lligues amb què s’ha arribat a aquesta mena d’acords. A les dues categories professionals de França, Ligue 1 i 2, fa quatre cursos que es va implementar el límit de preus màxim entre els 5 i 10 euros. Els preus més barats de les lligues pioneres al continent europeu. Els Països Baixos no estan gaire lluny, el cost màxim de l’entrada pels visitants és de 15 a 9 euros, segons les dades facilitades per la Fasfe (Accionistes i Socis del Futbol Espanyol).

A banda dels països on hi ha un acord entre els clubs per fixar els preus de les entrades visitants, la lliga espanyola també continuarà molt lluny dels preus que es poden trobar a Alemanya a la Bundesliga, on no existeix un acord directe entre els clubs, però on veure futbol als estadis és exageradament més assequible que a la lliga espanyola. De fet, segons l’estudi realitzat per Fasfe, la mitjana dels preus de les entrades visitants a la lliga alemanya oscil·la entre els 14 i els 15 euros. És a dir, la meitat del preu que han pactat els equips de la lliga espanyola.

Amb aquests preus no és estrany, doncs, que sigui molt més habitual veure els estadis plens a vessar a la Premier o a la Bundesliga que a la lliga espanyola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)