Mundial

Anglaterra-Haití

Volen el món

Després de guanyar l’Eurocopa, Anglaterra es proposa conquerir el mundial

L’equip manté el bloc, però també té baixes sensibles

Sarina Wiegman ja va aconseguir l’Eurocopa i un subcampionat del món amb Països Baixos

Si hi ha alguna selecció cridada a frenar els èxits dels Estats Units en un mundial, aquesta és Anglaterra. El combinat dirigit per Sarina Wiegman ha fet mèrits per guanyar-se el respecte del món del futbol i ser temut per la resta. La victòria en l’Eurocopa de l’estiu del 2022 disputada a casa seva, a més del triomf en la Finalissima contra el Brasil, fan que actualment Anglaterra sigui un equip al qual mirar-se. Compta amb una entrenadora que només fa que encadenar èxits. Va agafar la selecció dels Països Baixos a sis mesos de l’Eurocopa del 2017 i la va guanyar. Dos anys després, en el mundial, va aconseguir el subcampionat. Va convertir-se en seleccionadora d’Anglaterra el 2020 i ja va triomfar en la seva primera participació en una gran competició.

El conjunt anglès manté gran part del bloc que va coronar-se a Wembley l’estiu de l’any passat –amb les blaugrana Lucy Bronze i Keira Walsh a les seves files–, però té algunes baixes sensibles. No hi són ni la seva capitana i líder a l’eix de la defensa, Leah Williamson, ni la seva golejadora, Beth Mead. Les dues futbolistes de l’Arsenal han estat víctimes de la plaga de lesions de lligament encreuat anterior del genoll que ha afectat algunes de les grans estrelles en els darrers temps. Respecte a l’estiu passat tampoc hi serà Ellen White, que va anunciar la seva retirada poques setmanes després de guanyar l’Eurocopa.

Anglaterra vol conquerir el món. El cert és que el país inventor del futbol ha demostrat una aposta ferma per elles. Més enllà d’omplir Old Trafford o Wembley en l’Eurocopa, la mobilització és també palpable a nivell de clubs. A diferència, per exemple, del que passa amb la supercopa o la copa a Espanya, la federació anglesa trasllada la final de la FA Cup a Wembley, on el passat mes de maig 77.390 espectadors van presenciar el triomf del Chelsea sobre el Manchester United. La lliga és competitiva amb blues, red devils, Arsenal o City ocupant la zona alta de la classificació i apostant per crear plantilles cada vegada amb més potencial. Un esforç que també es plasma a Europa, on Chelsea i Arsenal van ser semifinalistes d’aquesta última edició. Ara bé, no tot són flors i violes, ja que s’estan negociant les primes per disputar el mundial i ara per ara no hi ha acord amb la federació. Les jugadores se senten decebudes perquè esperaven una entesa abans que arrenqués la copa del món, però les Lionesses volen centrar-se ara en el torneig i a aixecar un nou títol.

La campiona, a escena
La vigent campiona d’Europa, Anglaterra, tindrà un debut poc exigent contra la selecció d’Haití, que enguany debuta en un mundial (11.30 h). Avui es disputen tres partits més. De matinada, serà l’estrena de la defensora del títol: els EUA. Ho farà a les 03.00 h contra el Vietnam, que també debuta. Abans del duel d’Anglaterra, a les 09.00 h, es jugarà l’altre partit del grup de la selecció espanyola, que enfrontarà el Japó amb Zàmbia. Finalment, Dinamarca i la Xina tancaran el tercer dia de competició (14 h).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)